جاهای دیدنی هشترود آذربایجان شرقی
به گزارش دکتر برای تو، جاهای دیدنی هشترود
در این مقاله از مجله سفر و گردشگری خبرنگاران شما را با جاهای دیدنی هشترود که یکی از شهرستان های واقع در استان آذربایجان شرقی می باشد آشنا خواهیم کرد. پس اگر برنامه سفر به استان آذربایجان شرقی را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مختصری درباره شهرستان هشترود بدانید :
شهرستان هشترود یکی از شهرستان های واقع در استان آذربایجان شرقی می باشد که در جنوب شرقی شهر تبریز و در فاصله 120 کیلومتری از آن قرار گرفته است . نام هشترود به علت جریان هشت رودخانه قرانقو ، آیدوغموش، آجی چای، قلعه چای، قوری چای، لیلان چای، اجیرلو و قره قیه می باشد که از این شهرستان می گذشتند. شغل بیشتر مردم این شهرستان به علت حاصلخیز بودن زمین کشاورزی می باشد که نقش مهمی در فراوری محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با جاهای دیدنی هشترود آشنا شوید
قلعه آژدهاک یا قلعه ضحاک (زهاک) یا فانا سپا
قدمت تاریخی این قلعه بیش از 2000 سال در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی در ایران واقع شده است. نام محلی این مکان تاریخی نارین قالا است.
تاریخ قلعه ضحاک به دوره اشکانیان (پارت) و ساسانیان باز می شود و در تاریخ نام های گوناگونی از جمله قلعه ضحاک، دژ اژدهاک، قیز قلعه سی، داش قلعه سی، باروآس، رویی دژ و قلعه گویی یاد شده است.از نحوه استفاده از این قلعه در دوران اشکانی و بعلاوه دوران پس از اسلام، اطلاعی در دست نیست. در واقع این قلعه نیز همچون قلعه های موسوم به قلعه دختر است که نمونه٬هایی از آن را در فیروزآباد و بعلاوه ارگ بم می توان یافت؛ و این قلعه ممکن است نمونه ای از معبد آناهیتا باشد.
مسجد جامع هشترود
این مسجد، اولین مسجد احداثی این شهر در دوره قاجاریه موسوم به ‘مسجد عالیجاه بوده و از آثار ملی ایران و از مراکز تاریخی آذربایجان شرقی است.
در این مسجد سنگ نوشته ای مشتمل بر تاریخ بنا و بنیان گذار آن به صورت کتیبه ای از جنس مرمر با این مضمون ‘ این مسجد عالیجاه در عهد سلطان زمان و شاهنشاه دوران محمد شاه قاجار به دست اسکندرخان ابن مرحمت ابن محمد صادق غفران پناه به تاریخ 1259 هجری قمری تاسیس شده است. نقش بسته و بر بالای محراب منبر نصب شده است.
نمای اولیه و قدیمی مسجد در قسمت بیرونی (جنوبی) در گذر زمان تغییر نسبی پیدا نموده و در ساخت این مسجد به جای ملات، آهک را با زرده تخم مرغ مخلوط نموده و برای استحکام بنا بکار برده اند.
اهتمام در بنای مسجد به حدی بوده که ستون های سنگی این مسجد را با گاوآهن و گاومیش از شهر خوی و سلماس به این منطقه حمل نموده اند.
بقعه شیخ بایزید بسطامی هشترود
در 10 کیلومتری غرب شهرستان هشترود در روستائی بنام عزیز کندی بقعه ای هشت ضلعی در پایین جاده (اتوبان در حال احداث زنجان تبریز) ساختمان قدیمی نمایان است که اهالی محل به آن مقبره شیخ با یزید بسطامی می گویند . این ساختمان در ضلع غربی روستا و متصل به آن روستا واقع شده , دارای پلان 8 ضلعی با قطر داخلی 5/4 متر و قطر خارجی 5/6 متری بوده و طول هر ضلع آن را خا رج 247 سانتیمتر و دارای گنبد و تزئینات داخلی از گچ کاری و در خارج بنا با نمای آجری که بنظر می رسد در دوره های بعدی بازسازی شده است و به لحاظ عدم اتصال آجر های نما به بدنه اصلی در اثر مرور زمان از بدنه جدا شده و قسمتهای عمده آن فروریخته است. بنیان برج بر روی شش ردیف سنگ تراش منظم به ابعاد 26×32 سانتیمتر راسخ گشته که برروی هم دو متر از اره سنگی را تشکیل می دهد.
تالاب یانیق
تالاب زیبای یانیق از مکان های طبیعی و بکر شهرستان هشترود است و از دو بخش یانیق بزرگ و یانیق کوچک با فاصله 1500 متری از هم تشکیل شده است و یکی از این تالاب ها برای مصرف و آبیاری زمین های اطراف مورد استفاده قرار می گیرد. درخت بید و نی تنها گیاهانی اند که در محیط تالاب وجود دارند. تالاب یانیق ماهی ندارد اما زیستگاه مناسبی برای اردک سرسفید است.
رودخانه آیدوغموش چای
رودخانه آیدوغموش چای شناخته شده ترین رود و از جاهای دیدنی هشترودمی باشد . این رود زیبا در مسیر خود روستاهای بابونه، قزلجه تاوا و حیدرآباد را سیراب می نماید و به رودخانه میانه چای در شهر میانه می رسد و هر دو به رودخانه قزل اوزن می ریزند. اطراف رودخانه و ساحلش مکان مناسبی برای پیک نیک و استراحت گردشگران است.
منبع: تاپ تراول