ارائه خدمات سلامت روان برای بهبودیافتگان کرونا در سامانه 4030
به گزارش دکتر برای تو، تهران (پانا) - خدمات حوزه سلامت روان وزارت بهداشت ایران در همه گیری کووید19 به اسم یکی از خدمات برتر از سوی کمیته بین بخشی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و سلامت روان سازمان ملل متحد انتخاب شد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، احمد حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران در مکاتبه ای رسمی به اداره کل روابط بین الملل وزارت بهداشت اعلام نموده که خدمات حوزه سلامت روان ارائه شده در نظام سلامت کشورمان در ایام کووید-19 مورد توجه سازمان های بین المللی حاضر در کمیته بین بخشی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر سازمان ملل متحد قرار گرفته است.
حاجبی با بیان اینکه کمیته بین بخشی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر سازمان ملل متحد از چهل سازمان بین المللی تشکیل شده است که سازمان جهانی بهداشت هم یکی از اعضای آن است، اضافه کرد: این کمیته سالیانه خدمات بهداشتی ارائه شده در حوزه های مرتبط با اهداف توسعه پایدار را از سوی نهادهای دولتی متولی سلامت در کشورها، سایر نهادهای دولتی و بعلاوه سازمان های مردم نهاد مورد آنالیز قرار داده و از میان خدمات ارائه شده در حوزه بیماری های غیرواگیر و سلامت روان مانند دیابت، فشار خون، سرطان ها، حوادث جاده ای و اختلالات روانپزشکی، تعدادی از سازمان ها و خدمات آنها را به اسم ارائه دهنده خدمات برتر مورد تقدیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: در سال 2021، خدمات حوزه سلامت روان ارائه شده به وسیله وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران به اسم یکی از خدمات قابل توجه و برتر انتخاب شده است.
مدیر کل دفتر سلامت روانی ،اجتماعی و اعتیاد در خصوص خدمات ارائه شده این حوزه گفت: در حال حاضر علاوه بر غربالگری مسائل سلامت روان و ارائه خدمات پزشکی و روانشناختی به افراد و گروه های هدف در مراکز ارائه دهنده خدمات در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه، خدمات روانشناختی تلفنی به وسیله سامانه 4030، خدمات مشاوره سوگ و خدمات سلامت روان برای بهبودیافتگان کووید-19 ارائه می گردد.
وی اضافه کرد: بعلاوه سامانه خودارزیابی روانشناختی هم به وسیله پایگاه اینترنتی Salamat.gov.ir قابل دسترسی است. افراد می توانند به وسیله این سامانه به سوالات خودارزیابی روانشناختی پاسخ داده و بازخورد دریافت نمایند و به محتواهای آموزشی خودمراقبتی در حوزه سلامت روان دسترسی داشته باشند.
وی بعلاوه در خصوص سایر حیطه های ارائه خدمات حوزه سلامت روان اضافه کرد: خدمات پیشگیری اولیه مانند آموزش مهارت های زندگی و مهارت های فرزندپروری هم کماکان در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه می گردد و خدماتی مانند تشخیص و مراقبت اختلالات روانپزشکی، پیشگیری از خودکشی و حمایت های روانی اجتماعی در پی حوادث غیرمترقبه و بلایا هم در نظام بهداشتی کشور ادغام یافته و جاری می باشد.
حاجبی گفت: این مداخلات در لیست خدمات پایه حوزه سلامت روان هستند. علاوه بر این، خدمات پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد هم به وسیله کارشناسان حوزه سلامت روان معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارائه می گردد.
وی در سرانجام خاطر نشان کرد: مردم می توانند برای دریافت خدمات سلامت روان با شماره 4030 تماس بگیرند و مستقیما به کارشناسان سلامت روان وصل شده و خدمات روانشناختی تلفنی دریافت نموده و یا برای دریافت خدمات حضوری به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.
منبع: خبرگزاری پانا