چگونه بهداشت عمومی را رعایت کنیم؟

به گزارش دکتر برای تو، در این مطلب درباره این که چرا رعایت بهداشت شخصی بسیار مهم است، بهترین روش ها برای تمرین آن و اینکه چگونه می توانید عادات خود را تغییر دهید تا احساس بهتری داشته باشید و بهتر به نظر برسید، را آنالیز می کنیم.

چگونه بهداشت عمومی را رعایت کنیم؟

به گزارش، بهداشت فردی روشی است که شما به بدن خود اهمیت می دهید و از آن مراقبت می کنید. این تمرین شامل استحمام، شستن دست ها، مسواک زدن دندان ها و موارد دیگر است. هر روزه شما با میلیون ها میکروب و ویروس در تماس هستید.

آن ها می توانند روی بدن شما بمانند و در بعضی موارد، ممکن است شما را بیمار نمایند. فعالیت های بهداشت فردی می تواند به شما و افراد اطراف شما یاری کند تا از بروز بیماری ها پیش گیری کنید. علاوه بر این با رعایت بهداشت شخصی در خصوص ظاهر خود نیز احساس خوبی خواهید داشت.

در این مقاله مطالبی در خصوص این که چرا رعایت بهداشت شخصی بسیار مهم است، بهترین روش ها برای تمرین آن و اینکه چگونه می توانید عادات خود را تغییر دهید تا احساس بهتری داشته باشید و بهتر به نظر برسید، را آنالیز می کنیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

نظر هر فرد درباره بهداشت شخصی متفاوت است. این دسته بندی های اصلی مکانی مفید برای آغاز عادات بهداشت خوب هستند.

بعد از استفاده از توالت دستان تان را بشویید. سعی کنید 20 تا 30 ثانیه بین انگشتان، پشت دست و زیر ناخن های تان را تمیز کنید. سپس دست هایتان را با آب گرم آب بکشید و با یک حوله تمیز خشک کنید. شستن دست ها با ضد عفونی نماینده حاوی الکل نیز کارساز خواهد بود. در این صورت از ضد عفونی نماینده ای بهره ببرید که حداقل 60 درصد الکل دارد.

مدت زمان دوش دریافت و تعداد حمام در هفته یک ترجیح شخصی است و از فردی به فردی دیگر متفاوت است. اما بیشتر مردم روزی یک بار دوش می گیرند. دوش دریافت با صابون باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست، باکتری ها و روغن ها می گردد.

همچنین باید موهایتان را حداقل دو بار در هفته بشویید. تمیز کردن مو و پوست سر به از بین بردن چربی پوست سر یاری نموده و در برابر به جامانده های چربی که می تواند پوست شما را تحریک کند، محافظت می نماید.

به طور مرتب ناخن های خود را کوتاه و تمیز نگه دارید. زیر ناخن ها را با براش یا دستمال مرطوب تمیز کنید تا خاک و هر میکروب دیگری که زیر ناخن ها باشد، از بین برود. تمیز کردن ناخن ها به شما یاری می نماید تا از انتشار میکروب به دهان و بدن خود جلوگیری کنید. همچنین باید از جویدن ناخن ها که عادت بسیاری از افراد است خودداری کنید.

بهداشت دندان خوب چیزی بیش از داشتن مروارید های سفید است. مراقبت از دندان و لثه یک راه هوشمندانه برای جلوگیری از بیماری های لثه است. حداقل 2 بار در روز یعنی قبل از خواب و بعد از بیدار شدن مسواک بزنید. اگر می توانید، بعد از هر وعده غذایی نیز مسواک بزنید. روزانه بین دندان های تان را با نخ دندان تمیز کنید و از دندانپزشک خود در خصوص استفاده از دهانشویه ضد باکتری سوال کنید. این دو مرحله می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان و از بین بردن پلاک که می توانند توسط باکتری و میکروب ایجاد شوند نیز یاری کند.

اگر احساس خوبی ندارید و احساس می کنید بیمار هستید، باید از گسترش میکروب به دیگران جلوگیری کنید. این می تواند شامل پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه، پاک کردن سطوح مشترک با پاک نماینده ضد باکتری و جلوگیری از اشتراک گذاشتن وسایل الکترونیکی با دیگران باشد.

میکروب های دستان شما می تواند به راحتی به وسیله دهان، بینی، چشم ها و یا گوش وارد بدنتان شوند. ضروری است در موارد زیر نیز دست هایتان را بشویید:

قبل از خورن غذا

هنگام حمل زباله ها

هنگام عطسه

هنگام لمس حیوانات

به همین ترتیب، دستان خود را بعد از تعویض پوشک کودک، یاری به شخصی برای تمیز کردن خود یا هنگام تمیز کردن زخم، به خوبی بشویید.

بهداشت شخصی خوب به فرزندان شما یاری می نماید تا سالم بمانند، از بیماری ها دور شوند و خودآگاهی بهتری ایجاد نمایند. آغاز به آموزش بهداشت به بچه ها هیچوقت زود نیست. می توانید بعد از تعویض پوشک یا قبل از غذا دست های کودک خود را تمیز کنید، دندان ها و لثه های او را قبل از خواب مسواک بزنید و کودک را به یک دوش کوتاه روزانه عادت دهید. این کار به شما یاری می نماید تا فرآیند آموزش رعایت بهداشت فردی به کودک را آغاز نموده و این موارد را به او یاد بدهید.

شما می توانید مسواک زدن دندان ها و لثه کودک را از لحظه ظاهر شدن اولین دندان آغاز کنید. کودک می تواند از سن 3 سالگی مسواک زدن دندان هایش را آغاز کند. با این وجود، ممکن است مجبور شوید هنگام مسواک زدن کنارش باشید تا نکات لازم در این مورد را به او گوشزد کنید.

وقتی نوبت مسواک زدن است، یک آهنگ 2 دقیقه ای پخش کنید. این کار به کودک شما اجازه می دهد تا مدت زمان مسواک زدن را بداند و به این فرایند عادت کند. به همین ترتیب، شما می توانید در سنین بالاتر نخ دندان کشیدن را به فرزندتان آموزش دهید تا در حدود 7 سالگی بتواند این کار را به خوبی انجام دهد.

درست است که از بدو تولد تا چندین سال شما مسئول حمام کردن کودکتان هستید، اما تقریباً در سن 5 سالگی، او باید بتواند به تنهایی این کار را انجام دهد. از آنجا که کودک در حال رشد است و شما بر زمان حمام نظارت می کنید، باید از این فرصت بهره ببرید تا در خصوص شستشوی تمام قسمت های مختلف بدن، به خصوص موارد زیر به او آموزش دهید:

زیر بغل

کشاله ران

گردن

شکم

زانو

آرنج

پشت

پا

همچنین می توانید از این زمان برای آموزش نحوه شستن موهایش بدون اینکه کف صابدون به چشم هایش برود، بهره ببرید. حتی باید به او یاد بدهید که اگر کف صابون به درون چشم هایش رفت در این شرایط چه کاری انجام دهد.

دستان نوزاد خود را قبل از خوردن غذا، پس از خوردن غذا و بعد از تعویض پوشک بشویید. زمان مناسب برای شستن دست ها 20 ثانیه است، این مورد را نیز در هنگام آموزش به او گوشزد کنید.

از کودکتان بخواهید بهداشت مناسب و خوب دست ها را، با شستن آن ها قبل از غذا، بعد از بازی در خارج از خانه، بعد از دست زدن به حیوان خانگی یا بعد از ارتباط با دوست بیمارش رعایت کند.

فرزندان خود را تشویق کنید که در هر حمام زیر ناخن هایش را به خوبی بشوید، برای این کار یک برس ناخن بچه گانه برایش تهیه کنید و با این وسیله او را به این کار ترغیب کنید. سپس هر هفته بعد از حمام، کنارش بنشینید و ناخن هایش را بگیرید. بعد از حمام ناخن ها نرم تر هستند و راحت تر گرفته می شوند. تا سن 7 سالگی، بیشتر بچه ها باید به تنهایی از عهده این کار برآیند.

عادات بهداشت فردی خوب به طور مستقیم به ابتلا به بیماری های کم تر و سلامت بهتر مرتبط هستند. اما عادات بهداشت فردی ضعیف می توانند به بعضی عوارض جانبی مثل بوی بدن و پوست چرب منجر شوند. عدم رعایت بهداشت حتی می تواند منجر به مسائل جدی تری هم گردد.

به عنوان مثال، اگر شما اغلب دست هایتان را نشویید، می توانید به راحتی میکروب ها و باکتری ها را به دهان یا چشمان خود منتقل کنید. این می تواند منجر به مسائلی همچون ویروس های معده و چشم صورتی گردد.

عدم رعایت بهداشت دندان ها و مسواک نزدن می تواند منجر به مسائل دندانی و ایجاد پلاک گردد. مراقبت ضعیف از دندان نیز یک عامل خطر برای چندین مشکل سلامتی از جمله بیماری های قلبی است.

علاوه بر این، عادت های بهداشتی ضعیف، می تواند بر روی عزت نفس شما نیز تأثیر بگذارد. ظاهر مرتب و تمیز می تواند باعث تقویت اعتماد به نفس در وجود شما گردد.

با انجام بهداشت فردی خوب، می توان از شرایط دیگر جلوگیری کرد یا خطر را به حداقل رساند. چندین نمونه از این شرایط عبارتند از:

شپش سر

شپش بدن

اسهال

پای ورزشکار

قارچ پوستی یا کرم پپوستی

کرمک (کرم های کوچک روده بزرگ و معقد)

بیماری گوش شناگر

ایجاد یک روتین بهداشت فردی:

اگر می خواهید بهداشت شخصی خود را بهبود ببخشید یا به کودک یاری کنید عادت های بهداشتی بهتری داشته باشد، این راه چاره ها می تواند مفید باشد:

آلارم یا یادآور هایی را تنظیم کنید

اگر نمی توانید انجام کار هایی مثل دوش دریافت، شستن موها، دریافت ناخن ها و یا مسواک زدن دندان هایتان را به یاد داشته باشید، یک یادآور بر روی موبایل تان ایجاد کنید. به این صورت شما آغاز به رعایت فعالیت های نظافتی نموده و از آن ها غافل نمی شوید.

از نشانه ها بهره ببرید

یک یادآوری در دستشویی آویزان کنید تا به شما یادآوری کند که بعد از استفاده از دستشویی دستانتان را بشوید. یک نشانه کوچک روی بشقاب یا کاسه در آشپزخانه بگذارید تا قبل از خوردن غذا، دست هایتان را بشوید. این نشانه ها می توانند به بهبود عادت های بهداشتی شما یاری نمایند.

تمرین کنید

برای یادگیری یک عادت جدید زمان ضروری است. در ابتدای هفته با یک عادت جدید آغاز کنید و آن را در اولویت خود قرار دهید. یک یا دو هفته آن را تمرین کنید. وقتی احساس راحتی کردید، چیز جدیدی اضافه کنید. به مرور زمان عادات مورد نظر خود را ایجاد خواهید کرد.

رعایت بهداشت فردی در کنار تمام تاثیرات سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها، در جهت بهبود اعتماد به نفس و بهتر به نظر رسیدن ظاهر بسیار موثر است. موارد گفته شده را رعایت کنید و رعایت آن را به فرزندتان نیز آموزش دهید.

منبع: مجله آلامتو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 14 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 773

به "چگونه بهداشت عمومی را رعایت کنیم؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "چگونه بهداشت عمومی را رعایت کنیم؟" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه بهداشت عمومی را رعایت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید