دستور پخت کیک ساده و خوش طعم
به گزارش دکتر برای تو، تصور کنید که در یک عصر پاییزی، کنار خانواده نشسته اید و دور هم چای می نوشید. در کنار این چای خوش عطر و طعم، چه چیزی لذت نوشیدن آن را چند برابر خواهد نمود؟ حتماً میل کردن تکه ای کیک ساده که خودتان آن را در خانه آماده نموده ا ید، به شما حس خوب و خوشایندی خواهد داد. بعلاوه برای کوله پشتی بچه مدرسه ای ها، یا آنهایی که سرکار می فرایند، این کیک می تواند یک میان وعده بی نظیر و خوشمزه باشد. اگر شما هم همین نظر را دارید، پس در بلاگ خبرنگاران طرز تهیه کیک ساده خانگی را مطالعه نموده و به راحتی آن را در خانه آماده کنید.
مواد اولیه مورد نیاز جهت پخت کیک ساده برای 4 نفر
برای دستور پخت کیک ساده و خوشمزه، نیاز دارید که مواد اولیه آن را به مقدار لازم و کافی، آماده کنید. این مواد به راحتی در همه فروشگاه ها پیدا شده و قابل دسترس هستند. سعی کنید در کیفیت مواد اولیه دقت کنید تا کیک شما خوشمزه و سالم باشد. مواد اولیه مورد نیاز برای پخت کیک ساده عبارتند از:
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد گندم 2 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- روغن مایع
- وانیل 1 قاشق مرباخوری
- شیر ½ پیمانه
- بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- نمک مقدار کم
مقدار این مواد، برای 4 نفر مناسب خواهد بود. اما اگر مهمان دارید یا تعداد اعضای خانواده شما بیشتر است، به همین نسبت مقدار مواد اولیه خود را افزایش دهید. برای مثال، برای 8 نفر، از 6 عدد تخم مرغ بهره ببرید تا کیک به مقدار کافی تهیه گردد.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی؛ نمی توانید نخورید!
مراحل دستور تهیه کیک ساده
برای تهیه کردن کیک خوشمزه و خانگی خود، باید بعد از آماده مردن مواد اولیه به مقدار لازم، دو ظرف مناسب هم برای جدا کردن مواد بهره ببرید. علت آن هم این است که در یکی از آنها باید مواد اولیه خشک، در یکی دیگر مواد اولیه خیس را بریزیم. سپس مراحل زیر را برای تهیه کیک مورد نظر خود طی می کنیم.
الک کردن آرد
- یکی از مشخصه های کیک خوب، این است که پوک شده و داخل آن سفت و خمیری نباشد. برای اینکه این اتفاق برای کیک شما هم بیافتد، باید آرد گندم را از الک یا صافی رد نموده و درون یک ظرف مناسب بریزید.
- بعد از عبور دادن آرد از صافی، بکینگ پودر از قبل آماده شده را داخل آن ریخته و هم می زنیم تا آماده گردد. سعی کنید بکینگ پودر و آرد را به خوبی و یکدست با هم مخلوط کنید.
اضافه کردن مواد به شیر، مرحله بعدی طرز تهیه کیک ساده
- در این مرحله، در ظرف دیگر، شکر بریزید. بعد از آن، روغن را به شکر اضافه نموده و هم بزنید. اینجا نوبت به ریختن شیر داخل ظرف می رسد.
- بعد از اینکه شیر را اضافه کردید، وانیل را اضافه نموده و بعد هم تخم مرغ ها را داخل ظرف بشکنید. همه مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط نموده و هم بزنید تا یک ترکیب یکدست حاصل گردد. می توانید از چنگال یا همزن دستی بهره ببرید تا راحت تر باشید.
حتما بخوانید: دو دستور پخت پنکیک محبوب
مخلوط کردن همه مواد با یکدیگر
- وقتی مواد خیس را با هم به خوبی مخلوط کردید، باید کمی نمک به آرد و بکینگ پودر خود اضافه کنید. برای پف کردن کیک، نمک راه چاره مناسبی است.
- بعد از آن، باید شیر و مواد مخلوط شده داخل آن را به آرد اضافه نموده و تا جایی هم بزنید که روی آن حباب تشکیل گردد. وقتی دیدید که حباب شکل گرفت، دست از هم زدن مواد با هم بردارید تا مانع از پف کردن آن نشوید.
حتما بخوانید: طرز تهیه کرم کاسترد با 2 دستور مختلف مخصوص
طعم دار کردن کیک ساده
شاید دوست داشته باشید که کیک ساده و خانگی شما، کمی طعم داشته باشد. برای این کار، به شما پیشنهاد می کنیم به مخلوط آماده شده، کمی پودر نارگیل اضافه کنید. بعلاوه می توانید پوست پرتقال را رنده و به آن اضافه کنید تا عطر خوش آن را به خود بگیرد.
آماده کردن قالب کیک
در این مرحله از طرز تهیه کیک ساده حالا نوبت به آماده کردن قالب می رسد. باید کمی داخل آن روغن ریخته و به همه سطوح آن بمالید. وقتی کاملاً چرب شد، مواد کیک خود را به آن اضافه کنید.
مرحله آخر طرز تهیه کیک ساده
در آخر، قالب حاوی مایه کیک را، درون فر و در طبقه وسط آن قرار دهید تا روی کیک کمی طلایی گردد. به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا فرصت پخته شدت داشته باشد. بعد از گذشت این مدت زمان، یک خلال دندان را به آرامی توی کیک فرو نموده و درآورید. اگر به خلال دندان، چیزی نچسبیده بود، پس کیک ساده و خوشمزه خانگی شما آماده است.
حتما بخوانید:طرز تهیه کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه
زمان لازم برای پخت کیک ساده
برای پخت این کیک، به زمان کمی نیاز دارید. مثل مواد اولیه آن که ساده و در دسترس هستند. البته کمی به سرعت عمل شما در تهیه کردن مواد و آماده کردن آنها هم بستگی دارد. اما به طور کلی، 30 دقیقه زمان ضروری است تا مواد اولیه را با هم مخلوط کنید و بعد هم 20 دقیقه زمان نیاز دارید تا کیک درون فر پخته گردد.
تزئین کیک
برای تزئین کیک، دست شما باز است. می توانید از پودر قند، شکلات ذوب شده، حتی شکلات صبحانه هم بهره ببرید. یا اینکه روی آن خامه بمالید و با اسمارتیزهای رنگی، تزئین کنید. از میوه های خوشمزه و خوشرنگ مثل توت فرنگی، کیوی، پرتقال و انگور هم می توانید یاری بگیرید.
نکاتی در طرز تهیه کیک ساده
برای اینکه دستور پخت کیک ساده را به خوبی رعایت نموده باشید، خوب است که فر خود را از نیم ساعت قبل، روی درجه 175 سانتی گراد تنظیم کنید. وقتی کیک در حال پختن است، در فر را باز نکنید، چرا که مانع از پف کردن آن خواهد شد.
برای اینکه کیک شما خمیر نگردد، وقتی آن را از قالب درآوردید، سریع برش بزنید. اگر به شیر علاقه ندارید یا مصرف آن برای شما مضر است، به جای آن می توانید از آب پرتقال بهره ببرید. بعلاوه برای داشتن کیک شیرین تر، می توانید مقدار شکر خود را زیادتر کنید.
اگر مایل هستید کیک ساده خانگی شما خوش طعم تر و باکیفیت تر از هر زمان دیگر گردد، به نکات زیر توجه کنید:
- دمای فر شما در طرز تهیه این کیک بسیار اهمیت دارد. اگر دمای فر زیاد باشد، کیک شما خمیری و سنگین می گردد. بعلاوه در صورت بالابودن دمای فر، روی کیک شما می سوزد؛ درحالی که کیک شما هنوز فرصت پف کردن پیدا ننموده است.
- شما برای داشتن یک کیک پرتقالی، به جای شیر از آب پرتقال بهره ببرید. بعلاوه می توانید به جای وانیل از پوست پرتقال رنده شده بهره ببرید. در صورت استفاده از پوست پرتقال، پوست سفید داخلی را رنده نکنید؛ زیرا کیک شما حسابی تلخ خواهد شد!
- می توانید برای بهبود طعم کیک خود، از گردو خرد شده در طرز تهیه کیک ساده بهره ببرید.
- اگر می خواهید یک کیک دو رنگ داشته باشید، 3/2 مواد آماده شده کیک را درون قالب بریزید و سپس به 3/1 به جای مانده پودر کاکائو اضافه کنید و در مرکز قالب مواد را به آرامی بریزید.
- یک نکته اساسی در دستور تهیه کیک ساده وجود دارد؛ تمامی مواد لازم پخت کیک را آماده کنید تا هنگام هم زدن، حباب های روی کیک از بین نرود.
- آرد را آرام آرام به مخلوط اضافه کنید.
- هنگامی که کیک شما بعد از پخت به دمای محیط رسید، برای برش اقدام کنید.
- در دستور تهیه کیک ساده، شما می توانید به جای فر از گاز بهره ببرید. بدین صورت که ابتدا قابلمه را گرم و خوب چرب کنید. سپس مواد کیک را بریزید. شعله گاز را کم کنید و سپس در قابلمه را با دم کنی روی قابلمه قرار دهید. به کیک ساده خانگی خود 40 دقیقه فرصت دهید تا بپزد.
- برای تزئین کیک خود می توانید از پودر قند، شکلات و خامه بهره ببرید.
- اگر سطح کیک شما ناهموار شد، ممکن است در طرز تهیه کیک ساده شما چند مشکل اساسی وجود داشته باشد: دمای محیط فر شما یکسان نبوده یا مواد به خوبی در قالب پخش نشده است.
- در هنگام پخت کیک، آن را تکان ندهید؛ زیرا موجب کاهش پف کیک شما خواهد شد.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر خانگی چگونه است؟
برای داشتن کیک ساده با پف زیاد چه باید کرد؟
اگر می خواهید کیک شما اسفنجی باشد، نکات زیر را در دستور پخت اولیه اعمال کنید:
- مواد اولیه خود را طبق دستورالعمل، قبل از پخت خارج از یخچال قرار دهید تا با محیط هم دما گردد.
- در هنگام مخلوط کردن مواد، آن را در یک جهت مخلوط کنید و به هیچ عنوان از هم زن با دور معکوس استفاده نکنید.
- در هنگام مخلوط کردن مواد کیک، در صورت مشاهده حباب، دیگر هم نزنید. حباب ها به پف کردن کیک شما یاری می نمایند.
- اضافه کردن نمک به مواد لازم، باعث پف کردن کیک شما می گردد.
- مخلوط کردن مواد خیس و خشک را با لیسک به صورت دورانی در یک جهت و آرام انجام دهید.
- تخم مرغ ها را اگر به خوبی و در یک جهت مخلوط کنید و 5 دقیقه کامل به این کار بپردازید، پف کیک شما بیشتر خواهد شد.
- از بیکینگ پودر تازه بهره ببرید.
- در هنگام پخت کیک در فر، در فر را باز نکنید. تغییر دمای فر باعث می گردد پف کیک شما بخوابد.
- بعد از پخت کیک، اجازه دهید کیک شما کامل سرد گردد و سپس آن را از قالب جدا کنید.
حرف آخر
با مطالعه این مطلب، متوجه شدید که طرز تهیه کیک ساده، چقدر ساده و راحت است. به مواد اولیه خاصی نیاز ندارد و آماده کردن آن وقت چندانی از شما نمی گیرد. بعلاوه برای دسر، عصرانه و میان وعده، گزینه مناسب و خوشمزه ای خواهد بود. چنانچه کیک ساده را درست کردید و لذت بردید نیز میتوانید طرز تهیه کیک شکلاتی را آنالیز نمایید. شما بعلاوه میتوانید برای خرید پودر کیک به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.
منبع: اسنپ مارکت