طرز تهیه کیک عریان (نکد کیک) با 26 نکته طلایی که شگفت انگیزش می کنه!

به گزارش دکتر برای تو، کیک عریان، کیک برهنه یا نکد کیک (Naked Cake) یکی از و از انواع دسر خوشمزه ست که برخلاف کیک های معمولی، خامه کشی کامل روی سطح و اطرافش نداره. یعنی لایه های کیک و کرم یا خامه بین شون به طور کاملا واضح یا نیمه واضح دیده می شن. این کیک کم خامه، ساده و مینیمال از محبوب ترین گزینه هاست که به عنوان کیک تولد، کیک سالگرد ازدواج یا اصلا برای عروسی های سبک بوهو یا کلاسیک، و مهمونی های فضای باز کاربرد داره. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک عریان رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه کیک عریان (نکد کیک) با 26 نکته طلایی که شگفت انگیزش می کنه!

طرز تهیه کیک عریان در یک نگاه

برای درست کردن کیک عریان، اول تخم مرغ ها، شیر و مواد دیگه رو بذارید به دمای محیط برسن و فر رو روی 180 درجه روشن کنید. قالب ها رو چرب و آردپاشی کنید. بعد تخم مرغ، شکر و وانیل رو با همزن بزنید تا پف کنه، روغن و شیر رو اضافه کنید. در نهایت، مواد خشک الک شده رو در 3 مرحله آروم با لیسک مخلوط کنید. مایه رو بین قالب ها تقسیم کنید و 30 تا 40 دقیقه بپزید. بعد از خنک شدن کیک، خامه قنادی رو از فریزر دربیارید و فرم بدید. سطح کیک ها رو صاف کنید، لایه ها رو با خامه و میوه دلخواه بچینید و دور کیک رو خیلی نازک خامه بزنید تا ظاهرش نیمه برهنه بمونه. در آخر، کیک رو تزئین کنید و بذارید چند ساعت داخل یخچال بمونه، بعد سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن کیک عریان ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه کیک عریان (نکد کیک)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
تخم مرغ4 عدد
شکر1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
وانیل1 قاشق چای خوری
آرد سفید قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر2 قاشق چای خوری
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع (یا کره آب شده)3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نمکنوک قاشق چای خوری
خامه قنادی شیرین1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
انواع میوه تازهبرای تزیین کیک عریان
پودر قند (اختیاری)برای تزیین کیک عریان

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کیک عریان: 30 الی 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه کیک عریان

طرز تهیه کیک عریان با چند لایه کیک ساده، خامه فرم گرفته و میوه تازه برای تزئین، به عنوان کیک تولد، کیک سالگرد ازدواج و کیک عروسی خیلی مرسومه.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک عریان، مواد یخچالی مثل تخم مرغ ها و شیر رو حداقل نیم ساعت زودتر بذارید بیرون تا به دمای محیط برسن. این کار خیلی مهمه؛ چون وقتی مواد سرد باشن، خوب با هم قاطی نمی شن و ممکنه کیک شما خراب شه یا خوب پف نکنه. ولی وقتی هم دما با محیط باشن، همه چی قشنگ با هم ترکیب می شه و بافت کیک نرم و عالی درمیاد. خامه قنادی رو فعلا کاری نداشته باش! بذارید توی فریزر بمونه تا دقیقا همون لحظه ای که می خوایید بزنیدش از فریزر بیرون بیارید.

در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ و شیر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: فر و قالب ها را آماده کنید

تا این مواد دارن به دمای محیط می رسن، فر رو روشن کنید و بذارید روی 180 درجه سانتی گراد تا گرم بشه. این طوری وقتی کیک رو توی فر بذارید، حسابی پف می کنه. حالا نوبت قالب هاست؛ اگه سه تا قالب گرد 20 سانتی دارید که چه بهتر؛ ولی اگه فقط یه قالب 20 سانتی دارید هم اشکال نداره؛ فقط باید چند بار پشت سر هم کیک بپزید! قالب ها رو با روغن یا کره چرب کنید؛ بعد کف قالب ها رو حتما با کاغذ روغنی هم بپوشونید. اگه کاغذ نداشتید، بعد از چرب کردن، یه کم آرد به دیواره ها بپاشید تا مطمئن باشید کیک نمی چسبه. همین آماده سازی ساده، کلی روی کیفیت نهایی نکد کیک تاثیر داره.

برای خرید روغن مایع و کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: مایه تخم مرغی را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه نکد کیک، درست مثل زمانی که می خواید کیک ساده طبخ کنید، تخم مرغ ها رو توی یه کاسه بزرگ بشکنید. شکر و وانیل رو هم به تخم مرغ ها اضافه کنید. این مواد رو با دور تند همزن برقی حدود 5 دقیقه بزنید. این مواد رو باید اون قدری بزنید که رنگ شون روشن تر بشه و حجمش حسابی زیاد بشه؛ یعنی حالت کرمی و پف دار بگیره. این مرحله خیلی مهمه، چون پایه پف کیک تونه.

برای خرید تخم مرغ، شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: شیر و روغن را اضافه کنید

بعد از اون، روغن رو اضافه کنین و یه کم دیگه هم بزنید؛ فقط در حدی که خوب با مواد قاطی بشه. حالا نوبت شیر رسیده؛ شیر رو کم کم اضافه کنید و آروم با همزن بزنید تا همه چی کاملا یه دست بشه. در این مرحله از طرز تهیه کیک عریان هنوز احتیاجی به زیاد هم زدن نیست، فقط حواستون باشه مایه کیک باید صاف و بدون گلوله باشه.

برای خرید شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مواد خشک کیک را اضافه کنید

توی یه ظرف جدا، آرد، بیکینگ پودر و یه ذره نمک رو با هم مخلوط و 3 بار الک کنید. این مخلوط رو حتما الک کنید؛ چون هم آرد سبک تر می شه، هم هوا می گیره و بعدا گلوله نمی شه. حالا این مواد خشک رو در 3 مرحله به مخلوط تخم مرغ و شیر و شکر اضافه کنید.

هر بار که یه قسمت از آرد رو می ریزید، با لیسک یا همزن دستی (نه برقی!) خیلی آروم و به صورت دورانی هم بزنید. نذارید پف مواد بخوابه؛ همین پف تخم مرغ هاست که کیک تون رو سبک و خوش بافت می کنه. اینجا اصلا نباید عجله کنید یا مواد رو محکم هم بزنید. آروم و شکیبا باشید تا مایه کیک لطیف و یکدست دربیاد. آخر کار باید یه مایه نسبتا غلیظ و صاف داشته باشید که نه شل باشه، نه خشک و سفت.

برای خرید آرد، بیکینگ پودر و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: کیک عریان را بپزید

مایه کیکی که آماده کردید رو حالا به طور مساوی بین 3 تا قالبی که قبلا چرب و آماده کردید، تقسیم کنید. اگه می خواین دقیق باشه، می تونید از ترازو بهره ببرید تا هر 3 قالب به یه مقدار پر بشن و بعدا لایه های کیک ارتفاع یکسانی داشته باشن.

حالا قالب ها رو بذارید توی فر از قبل گرم شده؛ بذارید کیک ها حدود 30 تا 40 دقیقه داخل فر بپزن. زمان دقیق بستگی به قدرت فر داره؛ پس، بعد از حدود 30 دقیقه حواستون باشه. برای این که مطمئن بشید کیک ها پخته، یه خلال دندون رو وسط کیک فرو کنید؛ اگه تمیز و بدون خمیر بیرون اومد، یعنی کیک هاتون آماده شدن. وقتی از فر درآوردید، قالب ها رو روی یه توری فلزی یا سطح خنک بذارید و صبر کنید کیک ها کاملا خنک بشن. برای درآوردن کیک از قالب عجله نکنید؛ اگه هنوز گرم باشن، ممکنه کیک بشکنه یا له بشه. صبر کنید تا کاملا خنک بشه، بعد با خیال راحت از قالب درش بیارید.

مرحله هفتم: خامه را آماده کنید

در این فاصله، خامه قنادی رو از فریزر بیرون بیارید و با دور تند همزن برقی حدود 5 دقیقه بزنید تا خامه حسابی فرم بگیره. علامت آماده شدن خامه اینه که از سر همزن به صورت نوک تیز و سفت آویزون می شه. حالا در صورت تمایل، می تونید میزانی پنیر ماسکارپونه و کمی پودر قند هم به این خامه زده شده اضافه کنید تا خوشمزه تر و منسجم تر بشه.

اگر هم تمایلی به این کار ندارید، خودتون رو ناراحت نکنید! همون خامه قنادی فرم گرفته () کفایت می کنه. بعد از آماده شدن، روی ظرف خامه رو با سلفون بپوشونید و ظرف رو توی یخچال بذارید تا خنک و سفت بمونه و تا موقع استفاده، وا نره.

برای خرید خامه قنادی و انواع پنیر مانند پنیر ماسکارپونه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: لایه های کیک عریان را آماده کنید

وقتی کیک ها کاملا خنک شدن، با یه چاقوی بلند، سطح شون رو صاف کنید. اگه سطح کیک ها قلنج زده یا گنبدی شده، باید اون قسمت رو برش بزنید تا سطح لایه ها کاملا یکدست و صاف باشه. اگه فقط یه قالب داشتید و یه دونه کیک پختید، باید اون یه دونه کیک رو با دقت و وسواس به چند لایه تقسیم کنید. می تونی. با نخ دندون و خط کش مقدار بزنید تا ضخامت لایه ها دقیق دربیاد.

مرحله نهم: کیک عریان را مونتاژ کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک لایه ای کم خامه عریان، قبل از هر کاری باید یه ظرف سرو صاف و محکم انتخاب کنید. لایه اول کیک رو وسط ظرف بذارید. میزان کافی خامه روش بریزید و با کاردک یا پالت صافش کنید. اگه دوست دارید، چند تکه میوه یا مربای میوه ای هم بین لایه ها بذارید تا طعمش خوشمزه تر بشه.

حالا لایه دوم رو بذارید و همین مراحل رو تکرار کنید. بعدش سراغ لایه آخر برید و اون رو هم روی باقی لایه ها قرار بدید؛ ولی خامه لایه آخر رو نازک تر در نظر بگیرید. حالا با پالت یه میزان خامه بردارید و دور تا دور کیک رو یه ذره خامه بزنید. بعد با یه پالت خشک، خامه اضافی کناره ها رو بگیرید تا فقط یه لایه نازک دور کیک باقی بمونه. این طوری ظاهر کیک عریان یا برهنه درمیاد.

مرحله آخر: کیک عریان را تزئین و سرو کنید

حالا می تونید میوه های تازه مثل توت فرنگی یا بلوبری رو روی کیک بچینید. گل های خوراکی هم این کیک رو خیلی شیک می کنن. با یه الک کوچیک، کمی پودر قند () روی کیک بپاشید. هم قشنگ تر می شه، هم حس خونه گی و لطیفی بهش می ده. بعدش کیک رو حداقل 2 ساعت توی یخچال بذارید تا همه چیز سفت بشه و برش خوردنش راحت تر باشه. بعد از این مدت، کیک رو از یخچال بیرون بیارید؛ برش بزنید و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک عریان

  • همه مواد اولیه مثل تخم مرغ، شیر و کره (اگه استفاده می کنید) باید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز کار از یخچال بیرون بیان تا به دمای محیط برسن.
  • خامه قنادی تنها ماده ایه که باید تا لحظه آخر توی فریزر بمونه تا بعدا به خوبی فرم بگیره.
  • فر باید حداقل 15 تا 20 دقیقه قبل از گذاشتن قالب ها، روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم بشه.
  • قالب ها رو خوب چرب کنین و کفشون رو با کاغذ روغنی بپوشونین که کیک بهش نچسبه.
  • تخم مرغ و شکر رو باید با دور تند همزن حدود 5 دقیقه بزنید تا حجمش زیاد و رنگش روشن تر بشه.
  • مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر، نمک) رو حتما الک کنید تا بافت کیک سبک تر بشه و گلوله نشه.
  • آرد رو در 3 مرحله اضافه کنید و هر بار خیلی آروم و دورانی با لیسک هم بزنید تا پف نخوابه.
  • مایه کیک باید در نهایت یه دست، صاف و کمی غلیظ باشه؛ نه شل و آبکی.
  • مایه کیک رو به طور مساوی بین قالب ها تقسیم کنید تا ارتفاع لایه ها یکی باشه.
  • حین پخت، درب فر رو حداقل تا 25 دقیقه اول اصلا باز نکنید، چون پف کیک می خوابه.
  • بعد از 30 دقیقه، با خلال دندون تست کنید؛ اگه تمیز بیرون اومد، کیک حاضره.
  • بلافاصله بعد از خارج کردن از فر، قالب رو روی توری بذارید تا کیک به آرومی خنک بشه.
  • تا وقتی کیک ها کاملا خنک نشدن، از قالب جداشون نکنید و بهشون خامه یا کرم نزنید.
  • لایه های کیک رو بعد از خنک شدن صاف کنید تا روی هم خوب قرار بگیرن.
  • چون کیک عریان بدون پوشش کامل خامه ست، تمیز و مرتب چیدن لایه ها خیلی مهمه.
  • بهتره کیک رو بعد از تزئین، حداقل یکی دو ساعت بذارید داخل یخچال تا همه چیز خوب خودشو بگیره.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک عریان

کیک عریان یعنی چی؟

کیک عریان (یا همون Naked Cake) یه مدل کیک محبوبه که لایه هاش پیدا هستن و دور تا دورش کاملا با خامه یا کرم پوشونده نمی شه. فقط یه لایه نازک خامه روی کیک زده می شه یا حتی همونم نه؛ برای این که بافت و لایه ها دیده بشن.

فرق کیک عریان با کیک معمولی چیه؟

تفاوت در روش تزئینه. کیک عریان ظاهر ساده و طبیعی داره، بیشتر تمرکزش روی لایه بندی تمیز و تزئینات روستیکه (مثل میوه تازه، گل، آجیل). کیک های معمولی رو کامل با خامه یا فوندانت می پوشونن.

می تونیم یه قالب داشته باشیم و باز هم کیک عریان درست کنیم؟

بله، فقط باید کیک رو یک باره بپزید و بعد از خنک شدن، با چاقوی بلند و اره ای، به چند لایه مساوی برش بزنید.

چرا کیک گاهی خوب پف نمی کنه؟

چند تا علت داره: احتمالا مواد اولیه سرد بودن و به دمای محیط نرسیدن؛ هم زدن اولیه کم یا زیاد بوده؛ بعد از اضافه کردن آرد، مایه رو محکم هم زدید و پف خوابیده؛ یا اصلا شاید فر به مقدار کافی داغ نبوده.

چرا وسط کیکم بعد از پخت فرو رفته؟

یا درب فر رو زود باز کردید؛ یا دمای فر پایین بوده؛ یا مواد زیادی تو قالب ریختید. حتی ممکنه بیکینگ پودرتون تاریخ گذشته باشه.

از چه خامه ای برای لایه ها استفاده کنیم؟

خامه قنادی فرم گرفته برترین انتخابه. می تونید با پنیر خامه ای یا ماسکارپونه هم ترکیبش کنید تا طعم خاص تری بده.

می تونیم کیک عریان رو از شب قبل درست کنیم؟

بله، حتما. فقط بعد از لایه بندی و تزئین، بذاریدش داخل یخچال و روی ظرف رو با یه کاور سبک بپوشونید که خشک نشه.

می تونیم کیک عریان رو فریز کنیم؟

خود کیک بدون خامه رو می تونید فریز کنید. بعد از این که کامل خنک شد، توی سلفون بپیچید و فریز کنید. ولی لایه بندی و خامه کشی رو بذارید برای روز مصرف.

چه میوه هایی برای تزئین کیک عریان مناسبن؟

توت فرنگی، تمشک، بلوبری، انجیر، زردآلو، انگور و حتی گل های خوراکی. فقط میوه ها باید خشک و تازه باشن که آب نندازن.

کیک عریان مناسب چه نوع مراسمیه؟

همه چی! از تولد گرفته تا عروسی یا دورهمی ساده. چون هم خوشگله، هم شیک، هم راحت درست می شه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 مرداد 1404 بروزرسانی: 9 مرداد 1404 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 2449

به "طرز تهیه کیک عریان (نکد کیک) با 26 نکته طلایی که شگفت انگیزش می کنه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک عریان (نکد کیک) با 26 نکته طلایی که شگفت انگیزش می کنه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید