طرز تهیه کیک با آرد برنج
به گزارش دکتر برای تو، تا حالا با آرد برنج کیک درست کردید؟ آرد برنج یکی از اون موادیه که شاید کمتر برای درست کردن کیک و شیرینی سراغش برین، ولی وقتی باهاش کیک درست کنین، متوجه لطافت و سبکی خاصش می شین. این نوع آرد نه تنها برای کسایی که رژیم بدون گلوتن دارن مناسبه، بلکه یه گزینه سالم تر برای همه ست. توی این مقاله از در قراره با هم بریم سراغ طرز تهیه کیک آرد برنج، خوش عطر و خوش طعم به چند روش مختلف بریم؛ کیکی که هم راحت درست می شه و هم می تونه یه عصرونه دلچسب برای دورهمی خانواده ها باشه.

طرز تهیه کیک با آرد برنج در یک نگاه
برای درست کردن کیک آرد برنج، مواد اولیه رو از نیم ساعت قبل، از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن. فر رو روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنین تا گرم بشه. توی یه کاسه، تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو با همزن بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشه، بعد روغن و شیر یا ماست رو اضافه و خوب مخلوط کنین.
زعفران دم نموده رو هم اضافه کنین تا عطر و رنگش توی مواد پخش بشه. آرد برنج و بیکینگ پودر رو 3 بار الک کنین و کم کم به مواد اضافه کنین، در حدی که فقط ترکیب بشن. قالب رو چرب کنین یا کاغذ روغنی بندازین، مواد رو داخل قالب بریزین و بذارین حدود 30 تا 40 دقیقه بپزه. بعد از پخت، بذارین کیک خنک بشه و با یه فنجون چای یا قهوه نوش جان کنین.
شما می تونین مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کیک آرد برنج رو در ادامه بخونین.
مواد لازم برای تهیه کیک آرد برنج
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد برنج | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر یا ماست | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل یا پوست پرتقال رنده شده | به مقدار لازم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 تا 2 قاشق غذاخوری (به مقدار عطر و رنگ دلخواه) |
چای یا قهوه | برای سرو با کیک آرد برنج |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کیک آرد برنج: 30 تا 40 دقیقه
مقدار کالری کیک با آرد برنج در 100 گرم: 250 تا 300 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کیک ساده با آرد برنج
کیک برنج یکی از لطیف ترین و خوش طعم ترین کیک هایی است که به راحتی با طی کردن مراحل زیر می تونین اون رو درست کنین.
مرحله اول: مواد اولیه و وسایل پخت کیک رو آماده کنین
قبل از هر چیز، همه مواد اولیه رو از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن. مخصوصاً تخم مرغ و شیر یا ماست، بهتره حداقل 15 دقیقه بیرون بمونن. فر رو هم روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنین تا گرم بشه. گرم بودن فر از همون اول باعث می شه کیک بهتر پف کنه و یکنواخت بپزه.
مرحله دوم: تخم مرغ، شکر، وانیل، شیر و روغن رو هم بزنین
توی یه کاسه بزرگ، تخم مرغ ها رو بشکنین و همراه با شکر و وانیل، با همزن برقی یا دستی حدود 5 تا 7 دقیقه بزنین. باید رنگ مواد روشن بشه و حالت کرمی و کشدار پیدا کنه. بعد روغن مایع و شیر یا ماست رو اضافه کنین. دوباره مواد رو هم بزنین تا کاملاً یکدست بشن.
شما می تونین تخم مرغ، شکر، وانیل، شیر، ماست و روغن مایع رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.
مرحله سوم: بقیه مواد رو اضافه کنین
حالا نوبت زعفران دم نموده ست؛ اونو اضافه کنین و با قاشق یا لیسک آروم هم بزنین تا رنگ و عطرش توی کل مواد پخش بشه. آرد برنج و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنین و حتماً 2 تا 3 بار الک کنین. الک کردن باعث می شه هوا وارد آرد بشه و کیک سبک تر دربیاد. حالا آرد رو کم کم به مواد قبلی اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی، به آرومی هم بزنین. مراقب باشین که مواد رو زیاد هم نزنین چون ممکنه پفش بخوابه.
برای خرید زعفران، بیکینگ پودر و آرد برنج از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.
مرحله چهارم: کیک با آرد برنج رو بپزین
قالب مورد نظرتون رو انتخاب کنین، کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونین یا با کمی روغن چربش کنین. مواد رو داخل قالب بریزین و سطحش رو صاف کنین. قالب رو بذارین داخل فر و حدود 30 تا 40 دقیقه صبر کنین. زمان دقیق پخت بستگی به نوع فر و مقدار قالب داره، پس بهتره بعد از 30 دقیقه با یه خلال دندون تست کنین؛ اگه خلال تمیز بیرون اومد، یعنی کیک آماده ست.
مرحله آخر: کیک آرد برنج رو سرو کنین
بعد از پخت، قالب رو از فر بیرون بیارین و بذارین کیک کمی خنک بشه. وقتی از حرارت افتاد، با احتیاط از قالب جداش کنین و روی توری بذارین تا کاملاً سرد بشه. حالا می تونین برش بزنین و با یه فنجون چای یا قهوه نوش جان کنین
چای و قهوه باکیفیت رو می تونین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنین.
طرز تهیه کیک با آرد برنج و پودر کاکائو
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد برنج | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر کاکائو | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر (ترجیحا به دمای محیط رسیده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
شکلات (چیپس شکلاتی یا تکه های شکلات) | به مقدار دلخواه |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کیک آرد برنج: 30 تا 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک شکلاتی با آرد برنج
کیک آرد برنج با پودر کاکائو، یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین کیک هاست که پخت اون به روش زیر قابل انجامه.
مرحله اول: مواد و وسایل پخت کیک شکلاتی با آرد برنج رو آماده کنین
اول از همه، مواد سرد مثل تخم مرغ و شیر رو از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن؛ این کار باعث می شه کیک بهتر پف کنه و بافتش لطیف تر بشه. فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنین تا گرم بشه. قالب مورد نظرتون رو با روغن چرب کنین و کفش رو با کاغذ روغنی بپوشونین.
مرحله سوم: مواد کیک رو با هم مخلوط کنین
توی یه کاسه، تخم مرغ ها رو بشکنین و همراه با شکر و وانیل با همزن برقی حدود 5 دقیقه بزنین تا کرم رنگ و حجیم بشه. بعد شیر و روغن رو اضافه کنین و در حد یکدست شدن هم بزنین. حالا زعفران دم نموده رو هم اضافه کنین تا عطرش توی مواد پخش بشه.
مرحله چهارم: مواد خشک رو اضافه کنین
در یه ظرف دیگه، آرد برنج، پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنین و حداقل دو بار الک کنین تا هوا واردش بشه و کیک سبک تر دربیاد. حالا مواد خشک رو طی چند مرحله به مواد تر اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی به آرومی هم بزنین تا کاملاً ترکیب بشن. اگه دوست دارین، می تونین چیپس شکلاتی هم اضافه کنین.
پودر کاکائو رو می تونین از فروشگاه های به صورت اینترنتی و حضوری بخرین.
مرحله آخر: کیک شکلاتی با آرد برنج رو بپزین
مایه کیک رو داخل قالب بریزین، چند ضربه آروم به سطح زمین بزنین تا حباب های اضافی خارج بشن. قالب رو بذارین داخل فر و حدود 40 تا 55 دقیقه صبر کنین. بعد از نیم ساعت با خلال دندون تست کنین؛ اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک آماده ست. بعد از پخت، بذارین کیک کاملاً خنک بشه، بعد از قالب جداش کنین و به دلخواه تزیین و سرو کنین.
مواد لازم برای تهیه کیک با آرد برنج و آرد گندم
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد برنج | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد گندم (ترجیحا آرد شیرینی پزی) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر یا ماست | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه کیک با آرد برنج و آرد گندم
ترکیب آرد برنج و آرد گندم، بافت بسیار لطیف و پف داری به کیک میده. کافیه برای پخت این کیک، به ترتیب، مراحل زیر رو دنبال کنین.
مرحله اول: مواد و وسایل رو آماده کنین
اول از همه، مواد یخچالی مثل تخم مرغ و شیر رو از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن. فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنین تا گرم بشه. قالب مورد نظرتون رو چرب کنین یا کف ش رو با کاغذ روغنی بپوشونین.
مرحله دوم: مواد مایع رو هم بزنین
توی یه کاسه بزرگ، تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو با همزن برقی حدود 5 تا 7 دقیقه بزنین تا کرم رنگ و کش دار بشه. بعد روغن و شیر یا ماست رو اضافه کنین و خوب مخلوط کنین. زعفران دم نموده رو هم اضافه کنین تا عطرش توی مواد پخش بشه.
مرحله سوم: مواد خشک رو اضافه کنین
آرد برنج، آرد گندم و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک کنین. حالا این ترکیب خشک رو کم کم به مواد تر اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی به آرومی هم بزنین تا یکدست بشه. مراقب باشین که زیاد هم نزنین تا پف کیک نخوابه.
مرحله چهارم: کیک با آرد برنج رو بپزین
مایه کیک رو داخل قالب بریزین، سطحش رو صاف کنین و قالب رو بذارین داخل فر. حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدین تا کیک بپزه. بعد از نیم ساعت با خلال دندون تست کنین؛ اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک آماده ست.
مرحله آخر: کیک آرد برنج را سرو کنید
بعد از پخت، بذارین کیک کمی خنک بشه، بعد از قالب جداش کنین و به دلخواه تزیین کنین.
روش تهیه کیک با آرد برنج بدون تخم مرغ
برای تهیه کیک با آرد برنج بدون تخم مرغ، ابتدا 1 لیوان فرانسوی دسته دار شیر یا آب، نصف لیوان فرانسوی دسته دار شکر، 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار روغن مایع و 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آبلیمو رو داخل یه ظرف بریزین و با همزن حدود 2 دقیقه بزنین تا شکر کاملاً حل بشه. بعد، 1 و نصف لیوان فرانسوی دسته دار آرد برنج، 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، نصف قاشق چای خوری وانیل و نوک قاشق نمک رو با هم مخلوط و الک کنین و کم کم به مواد تر اضافه کنین.
مایه رو داخل قالب چرب شده بریزین و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد، حدود 40 تا 50 دقیقه بپزین. این کیک بافتی نرم و سبک داره و برای کسایی که تخم مرغ مصرف نمی کنن، یه گزینه عالیه.
و رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.
دستور تهیه کاپ کیک با آرد برنج
برای تهیه کاپ کیک با آرد برنج، ابتدا فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنین تا گرم بشه. توی یک کاسه، 1 عدد تخم مرغ، 50 گرم شکر و کمی وانیل رو با همزن بزنین تا کرم رنگ بشه. بعد 75 میلی لیتر شیر و 10 گرم روغن مایع رو اضافه کنین و هم بزنین تا مواد یکدست بشن. حالا 100 گرم آرد برنج، نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نوک قاشق چای خوری نمک رو با هم مخلوط و الک کنین، بعد کم کم به مواد تر اضافه کنین و با لیسک آروم هم بزنین تا مایه لطیفی به دست بیاد.
مایه رو داخل قالب های کاپ کیک که با کپسول کاغذی پوشوندین بریزین. به دلخواه روش شکلات چیپسی یا بادام خردشده بریزین و قالب رو در طبقه وسط فر بذارین. حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدین تا کاپ کیک ها پف کنن و طلایی بشن. بعد از خنک شدن، آماده سرو هستن.
نکات مهم در طرز تهیه کیک با آرد برنج
- برای طرز تهیه کیک با آرد برنج و شیره انگور، به جای شکر از شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور) استفاده کنین که هم رژیمی تر و هم سالم تره.
- برای طرز تهیه کیک با آرد برنج بدون شیر، به جای شیر از ماست استفاده کنین و کیک با آرد برنج و ماست درست کنین.
- برای طرز تهیه کیک با آرد برنج بدون تخم مرغ، به عنوان جایگزین تخم مرغ از سرکه سفید (یا آبلیمو) و شیر (یا ماست) استفاده کنین. به ازای هر تخم مرغ، می تونین 1/4 لیوان ماست یا شیر + نصف قاشق چای خوری سرکه به کار ببرین.
- برای طرز تهیه کیک با آرد برنج بدون فر، مایه کیک رو مثل روش های بالا، درست کنین و داخل قابلمه چرب شده بریزین، درشو با دم کنی بپوشونین و روی شعله پخش کن با حرارت ملایم بذارین؛ حدود 50 تا 60 دقیقه زمان بدین تا کیک کامل بپزه.
- مواد سرد مثل تخم مرغ و شیر رو از یخچال بیرون بذارین تا به دمای محیط برسن؛ این کار باعث می شه کیک بهتر پف کنه.
- آرد برنج رو حتماً الک کنین تا بافت کیک لطیف تر بشه و گلوله نداشته باشه.
- تخم مرغ و شکر رو خوب هم بزنین تا حجم بگیره و رنگش روشن بشه؛ این مرحله روی پف کیک خیلی تأثیر داره.
- آرد رو کم کم اضافه کنین و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنین؛ هم زدن زیاد باعث خوابیدن پف کیک می شه.
- اضافه کردن زعفران دم نموده یا کمی گلاب، عطر و طعم کیک رو خاص تر می کنه؛ ولی مقدارش باید متعادل باشه.
- فر رو از قبل گرم کنین تا کیک یکنواخت بپزه و ترک نخوره.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک با آرد برنج
چرا کیک با آرد برنج، ترک میخوره؟
- در صورت بالا بودن دمای فر، سطح کیک زودتر می پزه و باعث فشار از داخل می شه.
- بیکینگ پودر زیاد باعث پف بیش از حد کیک و ترک روی کیک می شه.
- اگر فضای قالب کم باشه، باعث بالا زدن و ترک خوردن سطح کیک می شه.
- نسبت زیاد آرد به مایع، انعطاف کیک رو کم می کنه.
- با هم زدن زیاد مواد کیک، پف اون می خوابه و کیک ترک می خوره.
- دمای نامناسب فر و پخت غیریکنواخت باعث ترک های سطحی می شه.
چرا کیک با آرد برنج پف نمیکنه؟
- آرد برنج سنگین تره و بافتش لطیفه ولی قدرت نگهداری هوا رو مثل آرد گندم نداره، پس پفش کمتره.
- اگر بیکینگ پودر، تازه نباشه یا مقدارش کافی نباشه، کیک به خوبی پف دار نمیشه.
- اگر تخم مرغ یا شیر سرد باشن، کیک پف نمی کنه.
- هم زدن کم و زیاد مایه کیک، باعث خوابیدن پف می شه.
- دمای نادرست یا باز کردن درِ فر (در نیم ساعت اول پخت کیک) باعث پف نکردن کیک می شه.
- اگر نسبت مواد اولیه رعایت نشه و مایه خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشه، پف کیک خراب می شه.