خوشمزه ترین شیر برنج وانیلی با طعم بستنی وانیلی
به گزارش دکتر برای تو، شیر برنج وانیلی یکی از نسخه های خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به عنوان پودینگ هم شناخته می گردد. ماده اصلی شیر برنج، همان طور که از نام آن معین است، از برنج و شیر درست شده و برای طعم قوی تر و خوشمزه تر شدن، در آن از چاشنی ها و طعم دهنده های مختلف مثل زعفران، وانیل، گلاب، هل و … هم استفاده می گردد. برای و شیربرنج وانیلی یک غذای سبک و مقوی است که هم جلوی ضعف و هم جلوی تشنگی را می گیرد. ما در این مقاله از در طرز تهیه شیر برنجی وانیلی و نکات پخت و خوشمزه شدن شیر برنج با وانیل را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه شیر برنج با وانیل در یک نگاه
برای طرز تهیه شیر برنج وانیلی، برنج را با اندازهی آب بخیسانید. سپس روی برنج را به اندازه 2 تا 3 برابر اندازه برنج، آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. اجازه دهید برنج و آب به خوبی بجوشند و برنج شکفته گردد. آب برنج که کم شد، شیر را اضافه کنید و هم بزنید. اندازهی از شیر را کنار بگذارید و با خامه مخلوط کنید. مخلوط شیر و خامه را در قابلمه بریزید. بعد نوبت به افزودن شکر، گلاب و وانیل می رسد. این مواد را هم اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید. وقتی غلظت شیر برنج وانیلی، به اندازه کافی رسید، شعله زیر آن را خاموش کنید. شیر برنج را تزیین نموده و به صورت گرم یا سرد، سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مراحل و مواد لازم برای درست کردن شیربرنج وانیلی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج وانیلی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
شیر | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
خامه | 200 گرم |
پودر دارچین، مغز آجیل، گل محمدی خشک و … | برای تزیین شیربرنج وانیلی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیربرنج وانیلی: 2 تا 3 ساعت
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه شیر برنج وانیلی
شیر برنج با خامه و وانیل را می توانید به ساده ترین روش ممکن در خانه تهیه کنید. برای آموزش طرز تهیه شیر برنج با وانیل به صورت مرحله به مرحله، روش زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: برنج را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه شیر برنج وانیلی، برنج ها را پاک کنید. بهتر است از برنج ایرانی و ترجیحا برنج نیم دانه بهره ببرید. برنج ها را با آب بشویید و با اندازهی آب ولرم، بدون نمک، بخیسانید. به مدت حدود 2 ساعت صبر کنید تا برنج ها کاملا خیس بخورند.
در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی با کیفیت را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: برنج را با آب بپزید
بعد از خیساندن برنج، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. برنج را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. به اندازه 6 تا 8 لیوان آب به برنج اضافه کنید. شعله زیر قابلمه برنج را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه آغاز به جوشیدن کند.
سپس شعله را روی حالت میانه تنظیم کنید و اجازه دهید برنج کاملا بپزد و دانه های آن شکفته گردد. در این مدت، مدام به برنج سر بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: شیر را اضافه کنید
وقتی برنج کاملا پخت و نرم شد، در حدی که وقتی بین دو انگشت تان فشار دادید، له شد، اجازه دهید شعله را زیاد کنید تا آب اضافی داخل قابلمه، بخار گردد. سپس نصف لیوان از شیر را کنار بگذارید و 1 و نیم لیوان شیر را در قابلمه برنج بریزید. شیر را هم مدام هم بزنید تا با برنج ها مخلوط گردد.
برای خرید انواع شیر پرچرب و کم چرب می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: خامه را اضافه کنید
شیر را با برنج بجوشانید تا به خورد برنج ها برود. سپس خامه را با همان نصف لیوان شیری که کنار گذاشته بودید، در یک کاسه مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست و روان گردد. طوری که هیچ آثاری از گلوله شدن خامه وجود نداشته باشد. مخلوط خامه را در قابلمه حاوی شیر و برنج بریزید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
برای خرید خامه صبحانه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: بقیه مواد را به مایه شیر برنج اضافه کنید
در آخرین مرحله، شکر، گلاب و وانیل را در قابلمه بریزید و هم بزنید. حرارت باید روی حالت ملایم باشد تا شیر زیادی تبخیر نگردد. مواد شیر برنج وانیلی را هم بزنید تا دانه های شکر در شیر برنج حل شوند.
مایه شیر برنج باید غلیظ گردد ولی سفت نگردد چون بعد از سرد شدن، کمی سفت تر هم خواهد شد. وقتی شیر برنج آماده شد، شعله را خاموش کنید.
شما می توانید شکر، گلاب اعلا و وانیل را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله آخر: شیر برنج وانیلی را سرو کنید
شیر برنج وانیلی را بعد از آماده شدن در ظرف سرو بریزید. روی آنها را با مواد دلخواه مثل پودر دارچین، پودر مغزهای مختلف، پودر گل سرخ و … تزیین کنید. شیر برنج را می توانید به صورت گرم میل کنید یا در یخچال بگذارید تا سرد گردد، سپس آن را نوش جان کنید.
پودر دارچین و انواع مغز آجیل را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شیر برنج وانیلی
- برای درست کردن شیر برنج وانیلی، برترین برنج، برنج ایرانی نیم دانه است که هم به خوبی لعاب بدهد و هم زودتر بپزد.
- استفاده از اندازهی کره در شیر برنج وانیلی، بافت آن را نرم تر می نماید.
- برای طرز تهیه شیر برنج رژیمی با وانیل، خامه را می توانید حذف کنید.
- شیر برنج وانیلی در نهایت بعد از سرد شدن، طعم بستنی وانیلی می دهد که بسیار لذیذ است.
- برای خوش عطر شدن شیر برنج، می توانید همراه با برنج، یک یا 2 عدد دانه هل هم بخیسانید تا عطر خود را به برنج بدهد و بعد از آبکش کردن، دانه های هل را خارج کنید.
- برای خوشمزه تر شدن شیر برنج، مخصوصا اگر از خامه استفاده نمی کنید، بهتر است از شیر پرچرب یا شیرهای محلی بهره ببرید.
- هر چه حرارت زیر شیر برنج، ملایم تر باشد، برنج ها فرصت بیشتری برای لعاب انداختن دارند. زمان پخت شیر برنج حدود 3 ساعت است. پس باید کمی شکیبا باشید.
- برای درست کردن شیر برنج نذری می توانید شیر برنج وانیلی درست کنید.
- شیر برنج وانیلی را می توانید با شکر و شیرین یا با نمک درست کنید. اگر شیر برنج شیرین با شکر درست می کنید در هیچ مرحله ای به برنج و شیر برنج نمک اضافه نکنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن شیر برنج با وانیل
برای نرم شدن شیر برنج چه کنیم؟
برای اینکه شیر برنج وانیلی بافت نرم و یکدستی داشته باشد، اجازه دهید دانه های برنج، کاملا بپزند و شکفته شوند. سپس با گوشتکوب برقی، برنج های پخته را کاملا پوره کنید تا نرم شوند.
چرا شیر برنج آب می اندازد؟
اگر شیر برنج را وقتی هنوز داغ است، بلافاصله در یخچال قرار دهید، آب می اندازد. باید اجازه دهید شیر برنج در دمای محیط، سرد گردد و بعد آن را در یخچال قرار دهید.
چرا شیر برنج ترک می خورد؟
علت ترک خوردن شیر برنج این است که برنج، به خوبی پخته و شکفته نشده است. برای اینکه از پخت برنج مطمئن شوید، نسب آب به برنج باید 3 تا 4 برابر باشد تا برنج کاملا در آب باز گردد و لعاب بیندازد. افزودن کمی کره به شیر برنج هم باعث جلوگیری از ترک خوردن شیر برنج می گردد.
چرا شیر برنج سفت می گردد؟
علت سفت شدن شیر برنج یک یا چند مورد از موارد زیر است:
- اندازه شیر نسبت به برنج کمتر است.
- جوشاندن بیش از حد شیر برنج که باعث تبخیر آب موجود در شیر می گردد.
- قرار دادن شیر برنج در یخچال باعث سفت تر شدن آن می گردد.