آنچه از شهرهای باکو و نخجوان باید بدانید
به گزارش دکتر برای تو، آذربایجان کشوری که با تاریخ، فرهنگ، تمدن و هنری پربار با دنیای مدرن امروزی پیوند خورده است.
شهر باشکوه باکو، مرکز جمهوری آذربایجان و شهرهای نخجوان، شیروان و گنجه از دیگر شهرهای مهم این کشور هستند که با طبیعتی زیبا و تاریخی پربار، شکوه این سرزمین را امانت داری می نمایند. با هم نگاهی به این شهرهای دیدنی می اندازیم.
نخجوان
نخجوان سرزمینی است با تاریخ کهن و پربار که نه تنها آذربایجان از این تاریخ بهره مند است بلکه تاریخ این سرزمین سهم بزرگی در فرهنگ بشریت در سطح دنیای دارد.
سرزمین نخجوان جایی است که تندیس بابک خرمدین قد برافراشته و نمادی از مردان بزرگ خاک آذربایجان است. نه تنها مردان دلاور و جنگاور، نخجوان سرزمین مردمان دانشمند و ادیب، شاعر، ستاره شناس، معمار و سیاستمدار نیز هست.
نخجوان در دامنه ها کوه های قفقاز، جایی که قله ها سر به آسمان سائیده اند و عقاب ها بر فرازشان پرواز می نمایند و ابرها بر روی دره های غرق در شکوفه هلو، زردآلو و بادام سایه می اندازند واقع شده است.
نخجوان سرزمین گونه های گوناگون آب و هوایی است، جایی که برف و آفتاب با یکدیگر در تقابل اند. سرزمینی که نیلی چهل رودخانه آن و چشمه های آب معدنی بهاری آن از میان ژرفای کم دریاچه های آن عبور می نمایند.
یافته های باستان شناسی در ارتباط با بعضی آثار تاریخی به دست آمده در منطقه اوردوباد ، نشان دهنده قدمتی چندهزارساله است.
نخجوان زادگاه سرزمین باستانی آذربایجان و بعلاوه ریاست جمهوری منتخب مردم آذربایجان حیدر علی اف می باشد. جدا از تاریخ و فرهنگ کهن نخجوان، نخجوان امروزی نمونه موفقی برای استراتژی های ایالتی آذربایجان در مقیاس منطقه می باشد. بعلاوه نخجوان به عنوان مرکز فرهنگی اسلامی در سال 2018 انتخاب شده است.
با سفر به این سرزمین می توان به تاریخی کهن سفر کرد و شکوه تاریخی چند هزارساله را در کنار زندگی نوین و امروزی نخجوان تجربه کرد.
باکو
باکو از واژه بادکوبه گرفته شده است که به واسطه پرباد بودن این شهر درگذشته لقب گرفته بود . مرکز جمهوری آذربایجان ، بزرگ ترین شهر و بعلاوه بزرگ ترین بندر این کشور است. شهر باکو بر کرانه غربی دریای خزر در شبه جزیره آب شوران واقع شده است و یکی از منابع نفت خیز دنیا می باشد.
شهر باکو بعلاوه پرجمعیت ترین شهر منطقه قفقاز است. در سال 2007 در نشست وزرای فرهنگی اعضای سازمان کنفرانس اسلامی باکو به عنوان مرکز فرهنگ اسلامی برای سال 2009 برگزیده شد. از ویژگی های این شهر ساحلی وجود پارک های ساحلی و برنامه های مختلف هنری از جمله، موسیقی، تئاتر و اپرا می باشد که شکوه خاصی را به این شهر داده است.
بخش قدیمی شهر باکو، همراه با برج و حصار قلعه، شهری است به جا مانده از سده های میانه، که یکی از آثار ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث فرهنگی دنیای است و بعلاوه سرای شیروانشاهان و قلعه دختر که در بخش قدیمی شهر باکو یا پچری شهر واقع است در سال 2000 به عنوان میراث دنیای یونسکو به ثبت رسیده است.
شهر باکو دارای یازده منطقه شهری، شامل خزر، قاراداغ، بیناغدی، نظامی، نسیمی، نریمانف، ختایی، صبایل، صابونچی، سوراخایی و یاسامال می باشد.
بعلاوه شهر باکو دارای جزایری می باشد که شهرهای بنا شده در این جزایر در خلیج باکو و شهر صخره های نفتی که در دریای خزر ساخته شده و خارج از شهر باکو می باشد، قسمتی از این یازده منطقه شهری می باشد.
اگر چه شهر باکو با تاریخ ، تمدن ، نشانه ها و یادگارهایش چهره تاریخی خود را به دنیا نمایش می دهد، اما همگام با پیشرفت های زندگی امروز نیز مانند مرکز حیدر علی اف ، و برج های زبانه آتش ، که آسمان خراش هایی با سه قوس تیزدار که نمایشان سطوح ال ای دی است، چشم اندازهای مدرن خود را نیز به گردشگران ارائه می نماید.
شهر باکو در شب با هزاران چراغ روشن مثل یک کلان شهر می درخشد، که نمایی خارق العاده از یک شهر فوق مدرن می باشد.
طبق آمار دنیای، شهر باکو جزء ده مقصد گردشی دنیای در شب می باشد. شب های روشن و زنده باکو تا بامداد روز بعد ادامه پیدا می نماید.
شهر باکو فرصت های زیادی برای استفاده و لذت بردن از زندگی شبانه دارد، برای همین مردم آذربایجان علاقه زیادی به جشن و پایکوبی در این شهر مدرن و پر رونق دارند. فرهنگ کافه نشینی در شهر باکو رواج دارد، کافه ها رستوران ها که در طرفین خیابان ها در سراسر شهر آذربایجان قرار دارند، پذیرای شب گردان این شهر همواره بیدار هستند .
منبع: الی گشت