آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!

به گزارش دکتر برای تو، مزایا و معایب شغل خلبانی

از یک کودک خردسال بگیرید تا یک مرد بزرگسال، اگر از هر کدام از آن ها بپرسید که چه شغلی را دوست دارند بدون شک حتما از خلبانی هم در بین گزینه هایشان نام خواهند برد. خلبانی در تمامی جهان و در هر زمینه ای یکی از مجذوب کننده ترین و جالب توجه ترین شغل های جهانست. اما آیا شما به جز اطلاعاتی جزئی درباره فرایند کار یک خلبان از مزایا و معایب شغل خلبانی تا به حال اطلاعاتی داده اند؟ ما امروز در خبرنگاران می خواهیم تا مزایا و معایب شغل خلبانی را برای شما مورد بررسی قرار دهیم پس تا به انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!
  • زندگی یک خلبان به شدت خاص است و هر کسی توانایی زندگی در چنین شرایطی را ندارد. سفرهای پی در پی، خطرات پرواز، استرس مسئولیت حفظ جان مردم، پروازهای غیر منتظره، دوری از خانواده و بسکمک از موارد دیگر تنها بخشی از مسائلی است که اگر فرد بدون آگاهی از آنها وارد این حرفه شود، ممکن است دچار مشکل شود.
  • ساعت کاری یک خلبان بسیار فرق دارد و می تواند در شب ها و یا در تعطیلات برای آن ها وقت کار باشد. ساعات کاری خلبانان به علت مسائل امنیتی بسیار منظم و دقیق و اغلب شناور است.
  • هر خلبان در هواپیما بالاترین فرد در سیستم هدایت، کنترل و نظارت هواپیما است که در واقع فرمانده هواپیمایی است که میلیون ها دلار ارزش دارد.
  • به هر حال خلبانی یکی از مجذوب نماینده ترین شغل های دنیاست که خیلی از جوان ترها به صورت جدی در پی آن هستند که به این شغل برسند. البته این که می گوییم جوان ترها به این معنا نیست که افرادی که دارای میانگین بالای سنی هستند نمی توانند خلبان شوند بلکه کلاس ها و مدرسه های آموزش پرواز فراوانی در سراسر دنیا وجود دارد که به دانش پژوهان خود این امکان را می دهد که یاد بگیرند که حداقل یک هواپیمای تک نفره و کوچک را برانند. پس از میان مزایای موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی یاد گرفتن هدایت یک هواپیما برای هر کسی در هر سنی و فقط با داشتن یک سری آمادگی ها و شرایط ذهنی و جسمانی مقدور است.
  • این شغل هر چقدر هم که مجذوب نماینده و جالب باشد، باید صادقانه بگوییم که استرس های فراوان مربوط به خودش را نیز دارد که تحملش کار هر کسی نیست. هر موقعیت ناگوار، تهدید آمیز و مبهم برای هر کسی ایجاد استرس می کند و این جور موقعیت ها در شغل خلبانی کم نیست. از میان معایب موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی استرس یا فشار روانی شایع ترین نوع سختی است که یک خلبان باید با آن دست و پنجه نرم کند. در حقیقت برای این که یک فرد بتواند به معنای واقعی کلمه خلبان شود باید کاملا از لحاظ روانی بر خود تسلط داشته باشد و در مواقع بحرانی اول خودش را و در وهله بعدی، شرایط را تحت کنترل خود نگه دارد.
  • خبر خوب برای کسانی که قصد دارند خلبان بشوند این است که از پشت میز نشینی برای آن ها خبری نیست! از جمله مزایای موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی باید صادق باشیم و بگوییم که یک خلبان روزهای تکراری و روزمرگی های بعضا تکراری را خیلی کمتر از دیگر کسانی که شغل های دیگری را دارند، تجربه می نمایند. من به عنوان کسی که شغلش الزام به پشت میز نشینی دارد وقتی منظره روبروی خودم را که انصافا کم هم زیبا نیست با یک خلبان که بر بالای ابرها و مرتفع ترین نقاط آسمان ها می نشیند و از بالا همه چیز را می بیند مقایسه می کنم، بدون هیچ بحثی حداقل به همین علت تیک سبز را به شغل خلبانی می دهم!
  • واقعیت این است که زمانی که خلبانان در تمرین و یا سفر هستند، خانواده و دوستان نزدیکشان واقعا روزهای سختی را تحمل می نمایند. از میان معایب موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی بس است که گاهی اوقات پیش آمده است که همسران خلبانان برایشان سخت بوده است که آن ها نباشند و پروازهایی به سراسر کره زمین داشته باشند و آن ها برای مدت طولانی در روز از همسرشان خبر نداشته باشند.
  • درست است که گفتیم خلبانی شغلی سنگین است اما به این معنا نیست که شما به عنوان یک خلبان برای یک شبانه روز چشم بر روی هم نگذارید! بر اساس قوانین پرواز، پروازهای بیشتر از 8 ساعت نیاز به 3 خلبان که شامل 1 کاپیتان و 2 کمک خلبان است و پروازهای بیش از 12 ساعت هم نیز نیاز به 4 خلبان که شامل 1 کاپیتان و 3 کمک خلبان می شود، دارد. خلبانان پروازهای دوربرد معمولاً هر 3 تا 4 ساعت یک بار شیفت خود را عوض می نمایند.
  • یکی از معایب این شغل در زمینه مزایا و معایب شغل خلبانی این است که معمولا افراد به شرایط زندگی یک خلبان از بیرون نگاه می نمایند و به این که آن فرد دقیقا چه مسائلی را دارد، شاید خیلی کم واقف باشند. حقیقت این است که درک این موضوع که خلبانان با چه مسائلی دست و پنجه نرم می نمایند واقعا آسان نیست. بیشتر افراد و یا حتی گاهی خانواده های ما تحت تاثیر دیگران اینگونه فکر می نمایند که ما همواره در سفر و گشت و گذار هستیم در صورتی که اصلا اینگونه نیست. ما در سفر هستیم ولی وظیفه ما چیزی مغایر با گشت و گذار است.
  • بدون این که بخواهیم نقطه ای در دنیا را با جای دیگری مورد مقایسه قرار دهمی باید بگوییم که خلبانی یکی از شغل هایی است که درآمد بالایی برای افراد دارد. هر خلبانی در دنیا مطمئنا به خاطر سختی کارش و همچنین ریسک ها و مسئولیت هایی که آن ها را می پذیرد، از لحاظ دریافتی حقوق در سطح مناسبی قرار می گیرد. حتی برای خلبانان (البته مشاغل زیادی شامل این ماده و تبصره می شوند) مزایایی را همچون تخفیفات و تشهیلات مختلف را در نظر می گیرند.
  • شاید بتوان یک خلبان را در زمره دلتنگ ترین ادم دنیا در نظر داشت! شاید باورتان نشود اما معمولا زمانی که خلبانان باید برای مدت زیادی را دور از خانه سپری نمایند، عزیزانشان را به شیوه ای متفاوت در کنار خود نگه می دارند. آنها اغلب برای رفع دلتنگی خود، عکس خانواده خود را در آستر کلاه های خود نگه می دارند تا بتوانند گه گداری به این گونه آن ها را ببیند.
  • درباره شیوه تغذیه خلبانان باید این را بدانید که خلبانان در هواپیما به منظور کاهش ریسک بیماری و انواع مسائل پیشامدی دیگر، وعده های غذایی متفاوتی نسبت به مسافران و میهمانداران دارند و به صورت کلی نوع تغذیه و حتی رژیم غذایی ان ها نسبت به دیگران متفاوت تر است. شاید این مزیت خاصی نباشد اما به هر حال این تفاوت غذایی بین خلبانان و دیگر افراد حاضر در یک هواپیما وجود دارد.
  • حال که درباره رژیم غذایی خلبانان گفتیم در زمینه مزایا و معایب شغل خلبانی در این زمینه باید بگوییم که خلبانان باید از پرهیز غذایی که گاهی اوقات سخت می شود، را رعایت نمایند. به طور مثال توجه داشته باشید که برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، خلبانان اجازه ندارند قبل و هنگام پرواز غذاهای دریایی نرم تنان، سخت پوستان و خار پوستانی همچون میگو، خرچنگ و هشت پا را بخورند. واقعا جالب است اما شگفت انگیزتر از آن این است که هیچ کدام از خلبانان این اجازه را ندارند که غذای خود را با همدیگر تقسیم نمایند!
  • همه خلبانان به زبان انگلیسی کاملا تسلط دارند و به خاطر شغلشان هم که شده باید این زبان را به صورت کاملا حرفه ای فرا بگیرند و در هنگامی که در موقعیت شغلی خود هشتند به این زبان صحبت نمایند.
  • گوش کردن به موسیقی در حین کار گاهی اوقات مجاز و گاهی اوقات هم بی مانع است و در برخی از اوقات هم ترکیبی از این دو حالت است. البته اگر بخواهیم در زمینه گوش دادن به موسیقی یکی از بخش هایی جدایی ناپذیر تجربه پرواز برای هر مسافری است. اما خلبانان هنگام پرواز اجازه گوش دادن به موسیقی را ندارند. در واقع ارتباطات رادیویی موسیقی متن و تمام سرگرمی آنها است.
  • خلبانان تجاری معمولا بیش از 70 هزار دلار در آموزش خود سرمایه گذاری می نمایند و نیاز به 4 هزار ساعت تجربه عملی دارند تا بتوانند در هواپیمایی های بسیار بزرگی همچون شرکت هواپیمای ایر کانادا استخدام شوند.

قبل از انتخاب شغل خلبانی به این نکات توجه کنید

در حالت معمولی، در یک انتخاب شغل صحیح و درست عوامل مختلفی همچون ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و بسکمک از عوامل تاثیرگذار دیگر دخیل هستند که از مهم ترین آنان ویژگی شخصیتی یک فرد است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی را نیاز دارد. البته هر فردی ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد.

حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند. طی تحقیقاتی که اجرا شده تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

منبع: الی گشت
انتشار: 6 فروردین 1401 بروزرسانی: 6 فروردین 1401 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 2017

به "آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!" امتیاز دهید

5 کاربر به "آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!" امتیاز داده اند | 2.6 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید