21 غذای تایلندی که نباید در سفر به این کشور از دست بدهید
به گزارش دکتر برای تو، در سفر به تایلند، اگر اهل امتحان کردن طعم های جدید هستید، این غذاها را نباید فراموش کنید.
با تور ارزان تایلند از زیباترین کشور جنوب شرقی آسیا دیدن کنید و شهرهای زیبای بانکوک، پوکت و پاتایا را ببینید.
سوپ نودل Guay Teow
این سوپ نودل بدون شک یکی از مشهورترین غذاهای تایلندی است. تقریبا همه جا به راحتی پیدا می گردد. این غذا در واقع شامل همه انواع سوپ نودل است. ممکن است آن را با گوشت مرغ، گوساله یا هر گوشت دیگری تهیه نمایند. نودل آن ممکن است نودل برنجی یا نودل تخم مرغی باشد. به ندرت مدل گیاهی این غذا تهیه می گردد.
در بیشتر مواقع، فروشنده های سوپ نودل، در آب سوپ کمی دامپلینگ یا گوشت قلقلی اضافه می نمایند. برای طعم دار کردن این غذا از مجموعه ای از ادویه ها و طعم دهنده های مختلف استفاده می نمایند از جمله شکر، چیلی خشک شده، آب لیمو و سس ماهی. این غذا را هر زمان از روز که میل داشتید می توانید نوش جان کنید ولی معمولا به عنوان اسنک شبانگاهی هوادار دارد.
سوپ میگوی اسپایسی (Tom Yum Goong)
این غذای نمادین و پرعطر و طعم یکی دیگر از غذاهای محبوب و مشهور تایلندی است. این غذا با مواد غذایی اصلی رایج در بیشتر غذاهای تایلندی تهیه می گردد از جمله علف لیمو، چیلی، برگ لیمو، موسیر، آب لیموی تازه مقدار زیادی سس ماهی و... برای تهیه ٔ آن از تازه ترین قارچ ها و میگوها استفاده می نمایند. اگر می خواهید نوع خامه ای آن را امتحان کنید، خامه نارگیل به آن اضافه می گردد.
مرغ در سوپ نارگیل (Tom Kha Gai)
این غذا برای کسانی مناسب است که تحمل غذاهای پرادویه را ندارند. اگر شما هم اهل غذاهای پرادویه نیستید یا به دلایلی در رژیم غذایی خود برای خوردن انواع ادویه ها محدودیت دارید، ولی دوست دارید طعم لذیذ غذاهای تایلندی را بچشید، این غذا را انتخاب کنید.
این غذا علاوه بر اینکه ادویه جات کمتری دارد، پر از شیر و خامه نارگیل است. یعنی طعمی ملایم و شیرین و لذت بخش دارد. مثل بیشتر غذاهای تایلندی، این غذا هم با تغییرات کوچکی در مواد اولیه، به یک غذای گیاهی عالی تبدیل می گردد و گیاه خواران نیز می توانند از خوردن آن لذت برند.
سالاد پاپایای سبز اسپایسی (Som tam)
این سالاد مخصوص مناطق جنوب شرقی تایلند و یکی از محبوب ترین غذاهای این کشور است. این سالاد را به شکل های مختلفی تهیه می نمایند. مدل کلاسیک این سالاد، با پاپایای سبز خرد شده، گوجه، هویج، نارگیل، میگوی خرد شده، شکر نخل، پالپ تمرهندی، سس ماهی، آب لیمو، سیر و مقدار زیادی چیلی تهیه می گردد.
همه ٔ مواد را با هم ترکیب می نمایند که باعث می گردد این همه طعم متفاوت با هم ترکیب شوند و طعمی خاص و جدید ایجاد نمایند.
سالاد انبه سبز و ماهی سرخ شده (Yam Pla Dook Foo)
برای وصف بافت این غذا می توان از کلمه های نرم و ترد استفاده کرد. برای تهیه ٔ این غذا، گربه ماهی را به قطعات بسیار کوچکی تقسیم می نمایند. رمز تهیه این غذا، ترکیب کردن ماهی های ترد سرخ شده با طعم ترش و شیرینی و تند انبه سبز است. این غذا را می توانید به عنوان پیش غذا نوش جان کنید.
سالاد غذای دریایی اسپایسی (Yam Talay)
این غذا، نه تنها غذایی لذیذ، بلکه بسیار سالم است. بسته به اینکه کجای تایلند باشید این غذا انواع مختلفی دارد. برای تهیه آن از صدف، میگو و انواع غذاهای دریایی موجود استفاده می نمایند. از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به گوجه، پیاز و نودل اشاره نمود.
سالاد اسپایسی (Laab)
این سالاد مخصوص مناطق شمال شرقی تایلند است. آن را با گوشت، قارچ، نعناع و سایر مواد تهیه می نمایند. مواد تشکیل دهنده آن بسته به جایی که غذا می خورید، ممکن است متنوع باشد. گاهی آن را با مرغ و قارچ می پزند. این غذا برای کسانی که نمی توانند ادویه بخورند، مناسب نیست.
کدو حلوایی تفت داده شده (Pad Phuk Tong)
این غذا یکی از بهترین غذاهای گیاهی تایلندی است. در واقع اگر گیاه خوار هستید و بسیاری از غذاهای تایلندی را نمی توانید امتحان کنید، این مورد را از دست ندهید. این غذا را معمولا با برنج قهوه ای سفارش می دهند.
نودل سرخ شده تایلندی (Pad Thai)
نودل سرخ شده تایلندی یکی از غذاهای ملی تایلند است. هر گردشگری که به تایلند سفر می نماید حتما این غذا را امتحان می نماید و جزو غذاهایی است که گردشگران تایلند، در رستوران ها دنبال آن می گردند. این غذا را معمولا با میگو یا مرغ تهیه می نمایند لی مدل گیاهی آن هم رواج دارد. تقریبا در هر کوچه و خیابان می توانید این غذای لذیذ و ارزان را پیدا کنید.
نودل پهن (Pad See Eiw)
این غذا با نوعی نودل عریض تهیه می گردد که آن را تفت می دهند و همراه با سس سویای تیره، مرغ، گوشت و کلم با بروکلی چینی سرو می نمایند. غذایی لذیذ است و برای کسانی مناسب است که نمی توانند غذاهای پرادویه بخورند ولی دوست دارند عطر و طعم غذاهای تایلندی را امتحان نمایند.
Pak Boong
این غذا، یکی از سالم ترین غذاهای تایلندی است. آن را با گیاهی شبیه به اسفناج تهیه می نمایند. معمولا سرخ می گردد و با سس تهیه شده از دانه سویا، سس سویا، سیر، چیلی و... طعم دار می نمایند. این غذا پر عطر و طعم و ترد است و تقریبا همه با هر ذائقه ای آن را می پسندند.
برنج سرخ شده (Khao Pad)
برنج سرخ شده، ترجمه شده اسم این غذا است. آن را با برنج و تخم مرغ و پیاز تهیه می نمایند. برای تزیین و طعم دادن به آن از قطعات خیار و انواع چاشنی ها و ترشی ها استفاده می نمایند. چاشنی ها را متناسب با ذائقه ٔ مشتری به غذا اضافه می نمایند.
ریحان سرخ شده (Pad Krapow)
اسم این غذا ریحان سرخ شده است ولی با گوشت یا مرغ چرخ نموده درست می گردد. البته برخی انواع آن با توفو تهیه می گردد. گوشت را با ریحان تایلندی و مقداری زیادی چیلی تفت می دهند. این غذ برای کسانی که ادویه دوست ندارند اصلا مناسب نیست. ریحان تایلندی طعمی تند و تیز و فلفلی دارد. وجود چیلی بر تندی این غذا می افزاید. البته همواره می توانید از فروشنده ها درخواست کنید که ادویه کمتری به غذا بزنند ولی اصل این غذا بسیار تند و پرادویه است. این غذا را با برنج سفید و تخم مرغ نیمرو سرو می نمایند.
کاری تایلندی (Panang)
این غذا در مقایسه با سایر غذاهای تایلندی، بسیار ملایم تر است. به همین دلیل است که در بین گردشگران بسیار محبوب است و حتی آنهایی که نسبت به ادویه جات حساسیت دارند، این غذا را امتحان می نمایند. این غذا معمولا با میگو سرو می گردد البته مدل گیاهی آن هم وجود دارد و هواداران زیادی دارد.
کاری سبز (Gaeng Keow Wan)
این غذا مخصوص مناطق مرکزی تایلند است. کاری سبز پر ادویه ترین غذای تایلندی است. تعادل مناسبی از انواع طعم ها در آن حس می گردد. شیر نارگیل یکی از مواد اولیه تشکیل دهنده این غذا است. کاری سبز را با تعدادی از لذیذترین مواد غذایی موجود در تایلند تهیه می نمایند از جمله چیلی، زنجبیل، بادمجان و البته مقدار زیادی شیر نارگیل. این غذا را با برنج بخارپز شده سرو می نمایند تا ادویه جات آن ملایم تر گردد.
سوپ نودل کاری نارگیلی
این غذای شمال تایلند نوعی سوپ نودل است که با کاری و خامه نارگیل تهیه می گردد. آن را با انواع گوشت، مرغ تهیه می نمایند و حتی مدل گیاهی هم دارد. نودل تخم مرغی را تفت می دهند و به غذا اضافه می نمایند. خردل، موسیر، لیمو و چیلی سرخ شده در روغن از طعم دهنده های اصلی این غذا است. این غذا، غذایی است که هیچ گردشگری نباید آن را از دست بدهد.
مرغ سرخ شده (Gai Tod)
مرغ سرخ شده غذای اختصاصی تایلندی نیست ولی در تایلند بسیار محبوب است. این غذا را معمولا با مارینه کردن بال و اجزای مختلف مرغ در ادویه جات فراوان و آرد برنج و بعد سرخ کردن آن در روغن فراوان، تهیه می نمایند. برای اینکه عطر و طعم دیگری به غذا بدهند آن را با نوعی سس مخصوص سرو می نمایند. این غذا به عنوان یک اسنک و غذای سبک، بسیار پرهوادار است. برخی از رستوران ها آن را با برنج سرو می نمایند.
سبزیجات سرخ شده (Pad Phak)
این غذا علاوه بر سبزیجات، گوشت هم دارد. تقریبا در همه غذاهای تایلندی، از مواد مختلفی برای ترکیب طعم های متفاوت استفاده می گردد و این غذا نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این غذا هم علاوه بر مواد اصلی از انواع ادویه ها استفاده می گردد که طعمی متمایز ترکیبی از شیرینی و شوری و تندی ایجاد می نماید.
مرغ و بادام هندی (Kai Med Ma Muang)
این غذا علاوه بر اهالی منطقه، مورد توجه گردشگران نیز واقع شده است. برای تهیه آن از مرغ سرخ شده استفاده می نمایند و ترکیبلت دیگری چون بادام هندی، سس سویا، عسل، پیاز، چیلی، فلفل، قارچ و انواع سبزیجات دارد. غذایی ساده و در عین حال بسیار لذیذ و پر عطر و طعم است.
املت تایلندی (Kai jeow)
این غذا یکی از ساده ترین غذاهای تایلندی است. املت تایلندی سرشار از پروتئین است و جزو غذاهایی است که سریع آماده می گردد. آن را معمولا همراه با برنج یا سس چیلی شیرین سرو می نمایند. در مناطق مختلف، ممکن است آن را با مواد متفاوتی تهیه نمایند ولی همه جا به راحتی پیدا می گردد.
برنج و انبه (Kao Niew Ma Muang)
اگر دنبال دسر می گشت، حتما این دسر لذیذ و ساده را امتحان کنید. به غیر از برنج و انبهٔ رسیده، مواد دیگری چون شیر تغلیظ شده هم دارد.
منبع: گردشبان