چیستی و چگونگی سبک چینی در دکوراسیون داخلی

به گزارش دکتر برای تو، وقتی حرف از دکوراسیون داخلی به میان می آید و قصد تغییر دکوراسیون می کنید، یکی از اولین کارهایی که باید انجام دهید، انتخاب یک سبک بر اساس سلیقه و چند مؤلفه دیگر است. سبک چینی بدون شک یکی از خاص ترین سبک ها در دکوراسیون داخلی به شمار می رود. سبک و معماری چینی از المان ها و اجزای خاصی استفاده می کنند. در این مقاله معرفی بر سبک چینی در دکوراسیون داخلی، تاریخچه و ویژگی های آن خواهیم داشت.

چیستی و چگونگی سبک چینی در دکوراسیون داخلی

سبک و معماری چینی

در دکوراسیون داخلی بر اساس سبک چینی دیگر خبری از تقسیم بندی فضا نیست. سادگی و راحتی در اولویت قرار گرفته است. اولین چیزی که در سبک و معماری چینی توجه هر فردی را به خود جلب می کند، سادگی بیش از اندازه آن است. وسایل و اجزایی که در این سبک به کار گرفته می گردد بسیار ساده و به دور از هر گونه پیچیدگی هستند.

محور اصلی سبک چینی، نگاهی فلسفه وارانه به محیط پیرامون و همه چیز موجود در آن است. فرد در سبک چینی به دنبال برقراری ارتباطی سالم و ساده با طبیعت است. از دیگر ویژگی های سبک چینی این است که دیگر خبری از گوشه های تیز در اسباب و وسایل نیست.

متریال های اصلی در سبک چینی دارای قابلیت کشسانی دارند مثل بامبوهای ضخیم و قوی. در ساخت مبلمان اساتید این حرفه از تکنیک های پیچیده چند لایه به عنوان یک عنصر اصلی در تزیینات مبلمان استفاده می کنند. حکاکی بر روی رنگ های سیاه، امروزه بهترین روش برای تزیینات است.

چینی ها به هر طریقی می خواهند از شلوغی و انباشتگی در خانه پرهیز کنند. طراحی دکوراسیون داخلی چینی ها تا می تواند فضای خانه را خالی نگه می دارد و از قرار دادن وسایلی با زاویه تند خودداری می کند اما این کارها به این معنی نیست که طراحی دکوراسیون داخلی چینی ها از توجه به جزئیات غافل می ماند.

دقیقاً برعکس است زیرا چینی ها به کوچک ترین جزئیات هم توجه بسیار ویژه ای می کنند و همیشه اعتدال را در طراحی دکوراسیون برقرار می کنند؛ بنابراین اگر در اتاقی از خانه از ظرف های تزئینی چینی با نقش و طرح های مینیاتوری استفاده می کنید دیگر باید از تزیین پرده ها و کوسن های روی زمین بپرهیزید.

تاریخچه سبک چینی

مستعمرگرایی کشورهای اروپایی بعد از اینکه به چین رسید این کشور را هم تحت تاثیر قرار داد اما کشورهای اروپایی هم به نحو خود از فرهنگ غمی چین در زمینه های مختلفی همچون معماری و دکوراسیون داخلی بسیار تاثیر گرفته اند. تقریباً از اواخر قرن 17 میلادی بود که سنت گرایان در کشور های اروپایی شروع به نشان دادن علاقه به هنر های چینی کردند.

بیشتر بخوانید: تفاوت معماری داخلی و طراحی داخلی در چیست؟

بیشتر این توجهات به محصولاتی متمرکز می شد که ثروتمندان و اربابان در طلب آن ها به منظور به رخ کشیدن زندگی پر از تجمل خود بودند. شاید یکی از اولین وسایلی و هنرهایی که از سبک چینی وارد اروپا و سایر نقاط دنیا شد را بتوان وسایل و ظروف چینی در نظر گرفت. بسیاری از صاحبان قدرت و ثروت در کشورهای اروپایی علاقه زیادی به گردآوری کلکسیونی از وسایل چینی داشتند.

سبک چینی تاثیر به مراتب شگرف تری بر مبلمان و صنعت آن در انگلستان گذاشت. توماس چیپندال را می توان اولین هنرمند و شخصی دانست که شروع به استفاده از هنر و معماری سبک چینی در مبلمان های به کار رفته در دکوراسیون داخلی کرد. کشورهایی مانند روسیه که به لحاظ جغرافیایی فاصله کمتری با چین داشتند، با سرعت به مراتب بیشتری از فرهنگ مردمان این کشور تاثیر پذیرفتند.

ویژگی های سبک چینی در دکوراسیون داخلی

  • رنگ قرمز یکی از مهم ترین مشخصه های این سبک در دکوراسیون داخلی است اما نمی توان این رنگ را برای این سبک ضروری دانست.
  • شکل و هندسه مبلمان در متشکل از تعداد زیادی خطوط مستقیم است که به ندرت شکل های پیچیده ای را هم به وجود می آورند.
  • دکوراسیون در سبک چینی بسیار صاف، ساده و آرامیش بخش طراحی می گردد.
  • قاب ها و چارچوب های چوبی به صورت مشبک کاری نقش دیوار را ایفا می کنند و از آن ها برای تقسیم فضا استفاده می کنند.
  • طراحی داخلی به سبک فنگ شوی بسیار در دکوراسیون داخلی سبک چینی به کار برده می گردد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص فنگ شویی می توانید به مقاله فنگ شویی مراجعه کنید.

چگونگی سبک چینی در دکوراسیون داخلی

اتاق خواب سنتی، در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک چینی پاراوانی با روکش کاغذ دیواری شینوآزری است. ترکیبی ساده از هنر چین و تفاوت در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب را فراهم می کند؛ که در کنار آن می توانید از نقاشی های کوچک انگلیسی در اتاق خواب آپارتمان خود استفاده کنید؛ اما برای طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن خانه چه باید کرد.

یکی از مواردی که در اینجا باید به آن توجه کنیم کف پوش ها هستند. حالا ابتکار در طراحی و اجرای کف پوش خانه را پیش رو داریم. در طراحی داخلی فضا چینی ها به پارکت علاقه زیادی دارند چون به نظر آن ها چوب تضمین کننده گردش درست و مناسب انرژی در فضاست.

پهن کردن فرش هم حتماً باید از فرش ها و قالیچه های کوچک استفاده کنید. به معنای دیگر استفاده از فرش ها و موکت های بزرگ و یکدست در طراحی دکوراسیون چینی ها هیچ جایی ندارد.

پس طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن سنتی خانه دارای لوستری نسبتاً بزرگ است که از سقف تاقدار اتاق نشیمن آویزان است، حالا درهای اتاق نشیمن را به تراس پشتی و یا باغچه گیاه آراسته باز می کنیم و قالی پشمی گل داری به سبک چینی در آن پهن می کنیم.

دکوراسیون داخلی اتاق ناهارخوری سنتی به سبک چینی یک اتاق ناهارخوری شگفت انگیز است که دیوار آن پوشیده از دیوار پوشی به سبک شینوآزری است با رنگ های تاثیر گذار و روکشی متناسب برای صندلی های اتاق ناهارخوری. حتی برای اتاق کار شما هم طراحی دکوراسیون ایده ای قابل توجه دارد که می توانید اتاق کار/کتابخانه سنتی چینی خود را با پاراوانی از جنس کارامندل برای میزی با رومیزی قلمکار خود در اتاق کار آپارتمان بیارایید.

این کار حالت پس زمینه ای زیبا و جذاب دارد و به کل فضا شکلی متفاوت می بخشد. اینکه چقدر در ایده پردازی به سبک چینی ماهر هستید به میزان دانشی که در این زمینه تا به امروز کسب کرده اید بر می گردد.

سبک چینی در دکوراسیون در قرن 21

سبک چینی در دکوراسیون داخلی اگر چه از بسیار لحاظ ریشه در قرن ها قبل از میلاد مسیح دارد اما بسیاری از اصول و المان های آن در خانه های امروزی هم استفاده می شوند. در دنیای امروز، سبک چینی در دکوراسیون داخلی بسیار به سمت مینیمال گرایی متمایل شده است.

سخن آخر

سبک چینی با توجه به ویژگی های به خصوصی که دارد، در سرتاسر دنیا علاقه مندانی پیدا کرده است. سبک چینی به سادگی شناخته می گردد و استفاده های زیادی می تواند در دکوراسیون داخلی و بخش های مختلف خانه همچون هال و پذیرایی و اتاق خواب ها داشته باشید. در این مقاله به اصول و المان های سبک و معماری چینی پرداخته شد.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 1292

به "چیستی و چگونگی سبک چینی در دکوراسیون داخلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چیستی و چگونگی سبک چینی در دکوراسیون داخلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید