پاستیل فله ای نخورید

به گزارش دکتر برای تو، پاستیل را می توان جزو گروه شیرینی جات طبقه بندی کرد و شاید به همین دلیل هم باشد که این روزها به پای ثابت ظرف های شیرینی در مهمانی های رسمی و غیررسمی تبدیل شده است. اما سوالی که شاید به فکر خیلی از افراد برسد،این است که آیا این شیرینی وسوسه انگیز می تواند جایی در بین سبد خرید ما بگیرد یا نه؟ پاسخ دکتر

پاستیل فله ای نخورید

پاستیل فله ای نخورید

نویسنده:ندا احمدلو

پاستیل را می توان جزو گروه شیرینی جات طبقه بندی کرد و شاید به همین دلیل هم باشد که این روزها به پای ثابت ظرف های شیرینی در مهمانی های رسمی و غیررسمی تبدیل شده است. اما سوالی که شاید به فکر خیلی از افراد برسد،این است که آیا این شیرینی وسوسه انگیز می تواند جایی در بین سبد خرید ما بگیرد یا نه؟ پاسخ دکتر راهنمایی حسینی، مدیرکل نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت و دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه را به همین سوال بخوانید.

دکتر حسینی می گوید که پاستیل های فله ای و باز موجود در فروشگاه ها و مراکز خرید مختلف، مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند و خریدن و خوردن آنها به هیچ یک از اقشار جامعه توصیه نمی شود. پاستیل ها از اضافه نمودن شکر و آب به ژلاتین استخوان یا پوست گاو تهیه می شوند و البته انتخاب ژلاتین استخوان در همه کشورها به گاو محدود نمی شود و بعضی از کشورها از ژلاتین استخوان خوک برای تهیه پاستیل استفاده می نمایند. به همین دلیل هم هست که دکتر حسینی به هیچ اسم خوردن انواع بدون مجوز و پروانه وزارت بهداشت (چه پاستیل های بسته بندی و چه انواع باز آنها) را برای مردم مناسب نمی دانند. وی در این مورد اظهار می نماید: ممکن است در پاستیل های بدون مجوز از رنگ های غیرمجاز یا ژلاتین خوکی هم استفاده شده باشد و این نوع خوراکی ها اصلاً از پایه و فرمولاسیون تهیه و فراوری مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند، وگرنه که ما به آنها مجوز فروش می دادیم!

او از برخورد با فروشندگان این گونه محصولات در فروشگاه ها اطلاع داد و اضافه نمود: ما در حال جمع آوری کلیه محصولات فله ای و غیربهداشتی در سطح شهر هستیم و سرعت گرفتن کارمان هم بستگی زیادی به خواست خود مردم دارد. بنابراین شمای مصرف نماینده باید برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده، مخصوصاً بچه ها تان، از خریدن محصولات غذایی فله ای و بدون پروانه بهداشتی خودداری کنید.

قند پاستیل های استاندارد

خب، تا اینجای کار که متوجه شدیم خرید و مصرف پاستیل غیراستاندارد به هیچ اسم به نفع ما و خانواده مان نیست. اما سوالی که ممکن است حالا به فکر مان برسد این است که آیا خوردن پاستیل های استاندارد برایمان مسئله ای به وجود نخواهند آورد؟

دکتر کیمیاگر جواب این پرسش را این طور می دهند: هرچه قدر هم که پاستیل، استاندارد و مورد تأیید مراکز بهداشتی باشد، باز هم نمی توان قند و کالری موجود در آن را نادیده گرفت، بنابراین پوسیدگی دندان از مهم ترین عوارض مصرف بیش از میزان پاستیل در بچه ها و حتی گاهی بزرگسالان است. وی مصرف این خوراکی خوش قیافه را برای بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که اضافه وزن دارند و در حال رژیم گرفتن هستند هم مناسب ندانست و ادامه داد: مواد غذایی شیرین دارای انرژی هستند و به همین دلیل اشکالی ندارد که بچه ها بخشی از انرژی روزانه شان را به جای خوردن چیپس و پفک، به وسیله مصرف پاستیل کسب نمایند ولی لازمه این کار نظارت والدین بر آنهاست تا یک وقت بچه ها بیش از حد هم از این راه کسب انرژی ننمایند.

یکی دیگر از نگرانی ها در خصوص مصرف انواع پاستیل هم رنگ موجود در آنهاست که دکتر کیمیاگر در این مورد می گوید: در پاستیل هایی که مطابق استاندارد و در کارخانه های معتبر تهیه می شوند از رنگ های مجاز خوراکی استفاده می شود و جای هیچ گونه نگرانی در این مورد نیست. شاید بد نباشد بدانید که گاهی هم از رنگ دهنده های طبیعی مثل آب هویج یا آب انار برای رنگی کردن پاستیل ها استفاده می شود.

هشت توصیه پاستیلی

با تمام این توضیحاتی که متخصصان در خصوص مصرف پاستیل دادند، باز هم ذکر چند نکته هنگام خوردن یا برای تهیه و نگهداری پاستیل لازم است که به توضیح زیر هستند:

1 پاستیل را در جای گرم نگهداری نکنید و هنگام خرید هم دقت داشته باشید که در قفسه ای دور از تابش مستقیم نور آفتاب باشند.

2 اگر علاقه شدیدی به پاستیل دارید و نمی توانید روزی یکی دو عدد از آن را نخورید، می توانید قند مصرفی تان را کاهش دهید و چای تان را به همراه پاستیل بنوشید.

3 به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان هایتان بعد از خوردن پاستیل، حتماً مسواک بزنید.

4 اگر دندان هایتان را دوست دارید، پاستیل را نجوید و اجازه بدهید که مانند شکلات در دهان تان آب شود.

5 به بچه های زیر 2 سال پاستیل ندهید زیرا دستگاه گوارش آنها حساس است و امکان دارد بدن شان نسبت به رنگ این محصولات (هرچند که مجاز باشد) واکنش نشان دهد. از طرفی ممکن است این خوراکی های ریز باعث خفگی آنها شود.

6 خوردن و مخصوصاً جویدن پاستیل به سالمندان و افرادی که دندان مصنوعی دارند هم توصیه نمی شود.

7 بهتر است پاستیل را پس از خارج کردن از بسته بندی اش، در یک ظرف دردار نگهداری کنید زیرا حالت چسبندگی آن، خیلی زود گرد و غبار و آلودگی محیط را به خود می گیرد.

8 به جای خریدن پاستیل هایی که رویشان را لایه ای از شکر پوشانده، انواع بدون قند آنها را بخرید.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 1817

به "پاستیل فله ای نخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاستیل فله ای نخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید