نذری ها هم جشنواره ای شدند ، دکترین غذای ایران چیست؟

به گزارش دکتر برای تو، یک مسئول میراث فرهنگی از برگزاری جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری با رویکرد آیین های مذهبی و سفره های نذری خبر داد.

نذری ها هم جشنواره ای شدند ، دکترین غذای ایران چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، حسین زارع صفت در نشست خبری رویداد منطقه چهار کشور، سفره ایرانی فرهنگ گردشگری گفت: یکی از رویدادهای که سازمان گردشگری در کشور تنظیم کرده است برگزاری جشنواره در سه منطقه کشور است تا غذاها و ظرفیت های غذایی، شربت ها و نوشیدنی های محلی در این جشنواره عرضه و معرفی شود.

وی اضافه نمود: یکی از مسائل مهم سفر و گردشگری غذا است و نوعی از گردشگری به عنوان گردشگری غذا در جهان معرفی شده است و این جشنواره برای امر گردشگری و صنعت گردشگری به عنوان یکی از میائل اصلی در حال پیگری است.

زارع صفت بیان نمود: کشور ایران به دلیل عرصه فرهنگی، تنوع اقلیمی و آثار تاریخی در نوع و گسترش غذا دارای سبقه و پیشینه خوبی است و یکی از سه دکترین اصلی غذا کشور ایران است که در کنار مکتب چینی و رومی مطرح است.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی شرح داد:به عنوان یک امر و جاذبه فرهنگی می طلبد که برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و تبدیل به جاذبه گردشگری ویژه شود البته در ایران غذاهای محلی و سنتی تنوع خاصی دارند مانند آبگوشت که یک غذای اصیل ایرانی است و توجه به نان و حرمت سفره، لقمه حلال، و معاشرت در خوردن غذا و قرار دریافت با افراد بر سر سفره، از جمله مباحث فرهنگی اجتماعی غذا است که در سفره ایرانی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: باید علاوه بر پرورش روح به پرورش جسم نیز توجه شود از این رو مهم است که غذای ما حلال و پاک باشد و در اسلام به سلامت غذا توجه ویژه شده است ودر بسکمک از مکاتب مردم شناسی سفره ها نماد فرهنگی و اجتماعی محسوب می شوند به طوریکه حتی نحوه پخت، مواد مصرفی آن و حتی شیوه خوردن آن مورد اهمیت است.

زارع صفت اضافه نمود:دراین رویداد خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سمنان حضور دارند که غذاها و ظرفیت های محلی و سنتی خود را ارائه می دهند تا در این راستا استانداردهای پخت غذا و حفظ، احصا و احیای غذاهای محلی و ملی تبیین شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: رستوران ها، مراکز اقامتی، آشپزخانه ها و رستوران های سنتی در این رویداد شرکت دارند و در دو بخش عمومی و اختصاصی توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار می گیرند و برترین ها انتخاب می شوند.

وی بیان نمود: یکی از مهمترین مباحث این رویداد ارتباط آیین های مذهبی با سفره ایرانی است، سفره های نذری و غذاهای آیینی که در مناسبت های مذهبی پهن می شوند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه نمود: از جمله غذاهای سنتی خراسان رضوی می توان به شله مشهدی، حلیم قوچان، حلیم نیشابور، آش رشته های محلی و دیگچه اشاره کرد.

وی ادامه داد: چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند.

زارع صفت با اشاره به افزایش بی رویه مصرف فست فودها گفت: تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه نمود: هم اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان رضوی نیز به خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است.

وی گفت: در جشنواره یاد شده که به مدت سه روز برگزار می شود از هر استان شرکت کننده سه نوع غذا، یک نوع دسر، پیش غذا، نوشیدنی و دم نوش برای داوری انتخاب و یک غذای بومی به عنوان غذای برتر معرفی خواهد شد.

زارع صفت گفت: پیگیر ثبت ملی غذاهای بومی خراسان رضوی هستیم و در این راستا تا به امروز دو غذای شله مشهدی و شیشلیک شاندیز این استان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده و تلاش بای ثبت جهانی آنها نیز در حال انجام است.

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت:در کنار این نمایشگاه، صنایع دستی مرتبط با صنعت غذا وعرضه ظروف،آموزش پخت غذا، برگزاری دوره آموزش آشپزی ویژه آموزشگاه ها پیگیری می شود.

وی گفت: در این رویداد 700 غرفه پیش بینی شده واز مراکز اقامتی، رستوران ها، کترینگ ها، آشپزخانه ها، رستوران های سنتی دعوت شده است.روزاول این نمایشگاه تحت عنوان بهداشت و غذاف طب سنتیف سلامت و حلال ، روز دوم میزبانی و تشریفات، غذای سالم، روز سوم میراث فرهنگی، گردشگری غذا، ارزش گذاری سفره ایرانی مورد توجه قرار می گیرد.

زارع صفت اضافه نمود:در استانه مشهد 2017 بحث تبادل فرهنگی از جهت گیری های اصلی و جلوه های فرهنگی است و این رویداد می تواند به معرفی ظرفیت ها و جذابیت های سفره ایرانی کمک کند چرا که مشهد حرف اول را در حوزه غذا می زند.

به گزارش میراث فرهنگی، رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری روزهای پنجم تا هفتم آبان ماه در هتل میثاق مشهد برگزار می شود.

منبع: تسنیم
انتشار: 15 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 781

به "نذری ها هم جشنواره ای شدند ، دکترین غذای ایران چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نذری ها هم جشنواره ای شدند ، دکترین غذای ایران چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید