طرز تهیه لواشک چند میوه ترش خانگی با ساده ترین دستور
به گزارش دکتر برای تو، لواشک یکی از خوراکی های سنتی و خوشمزه است که از پوره میوه های مختلف و خشک کردن آن ها تهیه می گردد. لواشک علاوه بر طعم ترش و دلپذیر، منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هم است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه لواشک آلبالو و طرز تهیه لواشک آلو را به عنوان دو میوه ترش آنالیز نموده بودیم. در ادامه طرز تهیه لواشک چند میوه ترش خانگی را مرور خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه لواشک چند میوه ترش
- آلبالو به اندازه لازم
- آلوی قرمز به اندازه لازم
- آلوی زرد به اندازه لازم
- نمک به اندازه لازم
طرز تهیه لواشک چند میوه ترش
آماده کردن میوه های ترش و پخت آن ها همراه آب
اولین مرحله از طرز تهیه لواشک چند میوه ترش این است که میوه ها را خوب بشویید و بعد دم آن ها را بگیرید. دقت داشته باشید که اگر میوه شما هسته داشته باشد نیازی نیست هفته آن را خارج کنید. بعد میوه ها را داخل قابلمه مناسب بگذارید و اندازهی آب رویشان بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
نکته: اندازه آب نباید خیلی زیاد باشد چون میوه ها وقتی روی حرارت قرار می گیرند آب می اندازند.
تهیه پوره لواشک چند میوه و خشک کردن آن
وقتی میوه های داخل قابلمه کاملا نرم شدند طوری که هسته به راحتی از میوه خارج گردد نوبت آن رسیده که قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی از دما بیافتند بعد میوه ها را از صافی رد کنید طوری که فقط پوست و هسته های میوه باقی بماند.
پخت نهایی و خشک کردن لواشک
پوره میوه را مجدد به قابلمه برگردانید و روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. آنقدر بجوشد تا کاملا غلیظ گردد و غلظتش شبیه مارمالاد گردد و اگر دوست داشتید اندازهی نمک یا شکر اضافه کنید. بعد در سینی مد نظرتان اندازهی آب اسپری کنید تا نایلون روی آن حرکت نکند سپس نایلون را به شکل کاملا صاف کنید. در نهایت هم مایه لواشک را به شکل یکنواخت روی نایلون سینی پهن کنید و سینی را در معرض نور خورشید بگذارید تا به مدت 2-4 روز خوب خشک گردد.
نکته: برای داشتن یک لواشک خوب دقت کنید که لایه روی نایلون نه خیلی نازک باشد نه خیلی کلفت. چون اگر لایه خیلی نازک باشد به راحتی از نایلون جدا نخواهد شد و اگر هم خیلی لایه ضخیم باشد به راحتی خشک نخواهد شد.
نکات تکمیلی برای تهیه لواشک چند میوه
طرز تهیه لواشک چند میوه ترش در فر به شکل فوری
برای تهیه لواشک چند میوه ترش درست مثل طرز تهیه لواشک در فر باید فر را در پایین ترین درجه (حدود 50 تا 70 درجه سانتی گراد) روشن کنید سپس سینی فر حاوی پوره میوه را داخل فر قرار دهید و بگذارید لواشک به مدت 4 تا 6 ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک گردد با در کمی باز فر بماند تا بخار آب خارج شده و لواشک شما آماده گردد.
روش نگهداری لواشک
بعد از خشک شدن کامل لواشک، آن را از سینی جدا کنید و به صورت دلخواه برش بزنید. لواشک را در ظرف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید. لواشک خانگی را می توانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
استفاده از میوه های ترش مختلف برای لواشک
برای تهیه لواشک چند میوه ترش می توانید بسته به علاقه خود و دسترسی تان به میوه، از میوه های ترش مختلف بهره ببرید یا حتی برای تعدیل مزه لواشک از چند میوه نسبتا شیرین تر هم در کنار میوه های ترش بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله