طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با چاشنی رب انار

به گزارش دکتر برای تو، دلمه برگ مو از آن دسته غذاهای خوشمزه و پرطرفداری است که اتفاقا دستور پخت آسانی دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دلمه به عنوان یکی از محبوب ترین فینگر فودهای جهان ریشه در آشپزی یونانی دارد و اصلا در یونان یک غذای سنتی محسوب می گردد. فصل بهار و به خصوص ماه اردیبهشت فصل برگ موهای تازه و ترد و خوشمزه است و دلمه هم یک غذای ایده آل و سیر کننده برای سحر و افطار ماه رمضان است. اگر کمی حوصله و وقت داشته باشید می توانید این پیش غذای خوشمزه که می توان به عنوان یک وعده غذای اصلی هم روی آن حساب کرد را به آسانی تهیه کنید. اگر وقت زیادی برای آشپزی ندارید این دستور تهیه ساده دلمه برگ مو برای شما بسیار مفید و کاربردی است.

طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با چاشنی رب انار

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار

مغز ران گوساله: نیم کیلو

برنج خام: یک لیوان

رب گوجه فرنگی: 2/1 لیوان

جعفری تازه و ریز خرد شده: 2/1 لیوان

پیاز یک عدد بزرگ

زردچوبه و پودر فلفل سیاه: هر کدام یک قاشق چایخوری

نمک 2/1 قاشق چایخوری

برگ مو تازه یا کنسرو شده: نیم کیلو

مواد لازم برای چاشنی دلمه

کره: 30 گرم

شکر: 1 تا دو قاشق غذاخوری

نمک به مقدار اندک

رب انار: 3 قاشق غذاخوری

آب: یک استکان

طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار

برای درست کردن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار، ابتدا برنج را خیس کنید. اگر از کنسرو برگ مو استفاده می کنید حتما برگ موها را به مدت 2 تا سه ساعت در آب بخیسانید. برگ موهای کنسروی نمک زیای دارند و شور هستند.بعد از این مدت برگ موها را با آب بشورید و در یک آبکش کنار بگذارید تا آب شان گرفته گردد.

در یک ظرف تمام مواد به جز گوشت را بریزید و با حسابی با هم مخلوط کنید. گوشت مغز ران گوساله را با صورت ورقه های نازک برش بزنید. پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. کمی که پیازها سبک شد برش های گوشت را با پیاز تفت دهید.

روی یک برگ مو یک برش از گوشت را بگذارید و یک یا دو قاشق از مواد مخلوط شده را در وسط آن بریزید. برگ مو را بپیچانید و رول کنید. تمام دلمه ها را در یک قابلمه بچینید، نصف استکان آب به دلمه ها اضافه کنید.

روی دلمه ها یک بشقاب سرامیک سنگین و یک وزنه مثل سنگ ترازو بگذارید که در زمان پخت وا نروند. برای تهیه چاشنی یا شهد دلمه کره را کمی آب کنید و رب انار، نمک، شکر و آب را به آن اضافه کنید. شهد دلمه را در اواخر پخت روی دلمه ها بریزید. مدت زمان لازم برای پختن دلمه برگ مو 2 ساعت است. این دلمه برگ مو به خاطر اضافه کردن رب انار ملس است، اگر طعم ملس را نمی پسندید رب انار را حذف کنید.

فوت و فن های تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار و گوشت

*اگر از برگ تازه مو استفاده می کنید 2 تا سه دقیقه در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند و شکسته نشوند.

*می توانید به جای گوشت برش زده از 250 گرم گوشت چرخ نموده هم بهره ببرید.

*بعضی ترجیح می دهند علاوه بر جعفری از ترکیب تره، نعناع، شوید و ترخون هم بهره ببرید. 5قاشق غذاخوری از ترکیب این سبزی ها برای این مقدار دلمه کافی است.

*زرشک و کشمش هم از جمله موادی هستند که جز مواد محبوب برای درست کردن دلمه هستند. زرشک کمی خیس کنید و به مواد دلمه اضافه کنید. برای اضافه کردن کشمش با مواد دلمه آن را با کمی پیاز و زردچوبه و دارچین تفت دهید و به مواد دلمه اضافه کنید.

*قبل از چیدن دلمه ها کف قابلمه را با چند عدد برگ مو بپوشانید تا دلمه ها در زمان پخت به کف قابلمه نچسبند.

*نخود لپه یکی از موادی است که معمولا برای پختن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار از آن استفاده می گردد. اگر طعم لپه را در دلمه می پسندید قبل از اضافه کردن به مواد دلمه آن را بپزید. حتما لپه ها را یک تا دو روز قبل از درست کردن دلمه بخیسانید.

*اگر قصد دارید برنج را به جز خیس کردن، بپزید یادتان باشد که برنج دلمه نباید زیاد پخته گردد. برنج باید فقط چند جوش بخورد و به اصطلاح دانه باشد. برنج لرا حتما آبکش کنید.

*می توانید به جای برنج از بلغور گندم هم بهره ببرید.

*کمی از شهد دلمه را با مواد دلمه مخلوط کنید تا مواد دلمه طعم لذیذتری به خود بگیرند.

*آبی که به دلمه اضافه می کنید باید خیلی کم باشد در حدی که از سطح دلمه ها در قابلمه پایین تر باشد.

*بهتر است برای تهیه دلمه از برگ های ترد و جوان بهره ببرید. اگر فصل برگ مو تازه نیست از کنسرو برگ مو بهره ببرید.

*برای پیچیدن دلمه، مواد را روی قسمت پشت برگ دلمه بچینید زیرا قسمت صاف و براق دلمه باید قسمت خارجی دلمه باشد.

*قبل از سرو دلمه ها در ظرف حتما باید شعله گاز را خاموش نموده و دلمه ها کمی سرد شده باشند تا وا نروند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 تیر 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 177

به "طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با چاشنی رب انار" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با چاشنی رب انار" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با چاشنی رب انار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید