سنگ آنتیک چیست؟ سنگ آنتیک طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟

به گزارش دکتر برای تو، زیبایی فضای داخل و خارج ساختمان ها پای ثابت فاکتورهای مهم در ساختمان سازی است. سنگ های طبیعی و مصنوعی به دلیل ویژگی های قابل توجهی که دارند در مورد ارتقای سطح زیباشناختی ساختمان ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. سنگ آنتیک از جمله همین مصالح است که در سال های اخیر استفاده های متنوعی از آن شده است؛ اما اینکه سنگ آنتیک چیست و استفاده از آن چه مزایا و معایبی دارد، موضوعاتی هستند که در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.

سنگ آنتیک چیست؟ سنگ آنتیک طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟

سنگ کاری پروژه خود را به ماهرترین متخصصین بسپارید

سنگ آنتیک چیست؟

سنگ آنتیک در واقع قطعات و تکه های کوچک تر انواع مختلف سنگ های طبیعی است. این قطعات در طرح، رنگ و اندازه های مختلفی در بازار موجود هستند. عمده سنگ های آنتیک از سنگ های طبیعی ساخته می شوند اما انواع مصنوعی آن ها در بازار موجود هستند. این قطعات طبیعی یا مصنوعی را با استفاده از چسب های مخصوص روی سطوح دیوار اجرا می نمایند.

انواع سنگ آنتیک

همان طور که در بالا نیز عنوان شد، سنگ های آنتیک را در کل می توان در دو دسته طبیعی و مصنوعی گنجاند. سنگ های طبیعی درصد بیشتری از بازار را به خود اختصاص داده اند و در کل شامل انواع زیر می شوند.

  1. گرانیت
  2. مرمر
  3. تراورتن
  4. مرمریت
  5. ماسه سنگ
  6. سنگ لوح
  7. سنگ های آذرین مانند دیوریت، بازالت و دیاباز

به طور کلی هر نوع سنگی را می توان به عنوان سنگ آنتیک به کار برد و نکته مهم قابلیت برش خوردن سنگ است. سنگ هایی مانند گرانیت و ماسه سنگ ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. از طرفی هم مقاومت بالای آن در برابر مواد اسیدی باعث شده است که چندان سنگ مناسبی برای فراوری سنگ های آنتیک نباشند. به همین دلیل است که قسمت اعظم سنگ های آنتیک از تراورتن ها هستند زیرا هم سختی کمتری دارند و هم در برابر اسید مقاومت کمی از خود نشان می دهند.

بیشتر بخوانید: انواع دیوارپوش سنگی کدام است؟ با بهترین نوع آن آشنا شوید!

سنگ آنتیک مصنوعی چیست؟

سنگ های آنتیک مصنوعی طی یک فرآیند کاملاً مهندسی شده ساخته و فراوری می شوند. این نوع از سنگ ها از مخلوط کردن مواد اولیه ویژه در شرایط خاص پلیمریزاسیون و هیدراتاسیون از طریق تجهیزات مخصوص، به دست می آیند. سنگ آنتیک مصنوعی از ترکیب سنگ دانه طبیعی با جرم حجمی متفاوت، مواد افزودنی پلیمری، ترکیبات نانو، سنگ دانه سبک معدنی-صنعتی ابعاد مختلف مورد احتیاج و مواد معدنی به دست خواهد آمد.

سنگ آنتیک طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟

سنگ های مصنوعی از نظر جنبه زیباشناختی بسیار برتر از سنگ های آنتیک مصنوعی هستند اما خب با یک سری معایب مانند سختی در برش روبرو هستند. سنگ های آنتیک مصنوعی به دلایل زیر می توانند نسبت به سنگ های طبیعی رجحان داشته باشند.

  1. استفاده از آن ها بسیار ساده تر است زیرا محصولات مهندسی شده هستند و در اندازه های مختلفی فراوری می شوند و بنابراین احتیاجی به برش کاری ندارند.
  2. از طرفی هم اجرای سنگ های آنتیک مصنوعی بر خلاف نوع طبیعی برای اجرا احتیاجی به وجود ساختار متخلخل در سنگ ندارد.
  3. از این رو امکان فراوری سنگ های آنتیک مصنوعی با مقاومت بالا و تخلخل بسیار پایین وجود دارد که این دو مزایا همچون دوام بیشتر سنگ آنتیک مصنوعی به دلیل مقاومت بیشتر و همچنین جلوگیری از ایجاد قارچ و باکتری در فضاهای خالی موجود در سنگ به دلیل تخلخل پایین تر نسبت به سنگ های آنتیک طبیعی را به دنبال خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی: راهنمای خرید سنگ نما : معرفی بهترین انواع + قیمت سنگ نما

در هر صورت سنگ های آنتیک طبیعی مانند تراورتن بسیار در دسترس هستند. به دلیل سختی پایین استفاده از آن ها ساده است. به دلیل طبیعی بودن هم زیبایی خاصی دارند.

مزایای سنگ آنتیک

سنگ های آنتیک چه طبیعی و چه مصنوعی، از نظر اجرا و ویژگی های دیگر شباهت های زیادی با یکدیگر دارند. موارد زیر را می توان مهم ترین مزایای استفاده از سنگ های آنتیک در معماری داخلی و خارجی دانست.

  • نصب آسان روی دیوار و با توجه به اینکه سنگ های آنتیک قطعات و سایزهای کوچک و مختلفی دارد، برش آن آسان است و در نمای داخلی و خارجی با مدل های زیبا و مختلف قابل نصب است.
  • تنوع در طرح و رنگ به طوری که می توانید در هر قسمت از دیوار اتاق نشیمن یا قسمت های دیگر از مدل های مختلف سنگ آنتیک بهره ببرید.
  • سهولت در کار و استفاده راحت از این نوع سنگ سبب شده که برای تعویض یا تغییر آن احتیاج به افراد ماهر و متخصص نیست و خودتان به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
  • گستردگی کاربرد به صورتی که از سنگ های آنتیک می توانید بر روی کاغذ دیواری، بلکا، رنگ، سرامیک، شیشه، آینه، فلز و …. بهره ببرید.
  • مواد و متریال به کار رفته در سنگ آنتیک به گونه ای است که در برابر آتش سوزی مقاوم است.
  • با توجه به اینکه سنگ آنتیک قسمتی از فضای اتاق را می پوشاند تأثیر زیادی در کم کردن آلودگی صوتی دارد.
  • سنگ های آنتیک نمای جذابی در فضای اتاق شما به وجود می آورد. مدل های به کار رفته در سنگ آنتیک شامل مدل سنتی، کلاسیک و مدرن است. می توانید خودتان از ایده های خلاقانه و جدید برای طراحی یا نصب سنگ آنتیک بهره ببرید.
  • با گذشت زمان ممکن است سنگ ها کثیف شوند. از طریق یک محلول پاک نماینده مانند صابون یا مواد شوینده می توانید به راحتی سنگ را تمیز کنید. از شستشوی سنگ با مواد اسیدی بپرهیزید زیرا باعث از بین رفتن طرح سنگ و سابیده شدن آن می گردد. برای شستشوی سنگ های آنتیک از یک پارچه نرم بهره ببرید و هرگز از پارچه زبر یا برس سیمی استفاده نکنید.

معایب سنگ آنتیک

از معایب سنگ های آنتیک هم می توان به ساختار و سطح زبر بعضی از انواع آن ها اشاره نمود. از طرفی هم سنگ های آنتیک قابلیت رنگ پذیری ندارند و نمی توان رنگ آن ها را تغییر داد. سنگ های آنتیک فقط روی دیوار نصب می شوند و امکان نصب آن روی سقف وجود ندارد. به دلیل ساختار خاص، در برابر جذب گرد و غبار حساس هستند.

سنگ های آنتیک چگونه اجرا می شوند؟

اجرای سنگ های آنتیک روی دیوار چندان فرآیند سخت و پیچیده ای نیست و صرفاً قطعات مختلف سنگ آنتیک را با استفاده از ماده چسبنده مخصوص به سطح دیوار می چسبانند. در هر صورت سه روش مختلف برای اجرای سنگ های آنتیک وجود دارد.

روش اول؛ بتن و ملات

در این روش با استفاده از روش دوغاب و ریختن ملات سنگ را می چسبانند، قبل از خشک شدن ملات حتماً از یک پارچه مرطوب برای تمیز کردن اطراف سنگ بهره ببرید.

روش دوم؛ چسب سنگ های آنتیک

در این روش قبل از چسباندن سنگ، سطح دیوار را با استفاده از کاردک و سیمان کاری صاف و مسطح کنید، سپس چسب را روی دیوار و پشت سنگ بمالید و با دقت بر روی دیوار بچسبانید. برای اینکه سنگ شما با استحکام بیشتری بر روی دیوار قرار بگیرد از چسب پودری و اسپری بهره ببرید. در مناطق گرم و کویری معمولاً از این روش برای نصب سنگ دکوراتیو استفاده می گردد.

روش سوم؛ رول پلاک

بعضی مصرف نمایندگان برای نصب آسان و سریع از رول پلاک استفاده می نمایند و سنگ را به بدنه دیوار اتاق یا ساختمان پیچ می نمایند. یکی از مزایای این روش جلوگیری از کثیف شدن سطح سنگ است. معمولاً در نمای بیرونی ساختمان از این روش برای نصب سنگ استفاده می گردد.

سخن آخر

سنگ های آنتیک چه طبیعی و چه مصنوعی با توجه به تنوع بالایی که دارند می توانند در بخش های مختلف دیوار های ساختمان نصب شوند و جنبه زیباشناختی را به نحوی بهبود بخشید. سنگ های آنتیک انواع مختلفی دارند ولی نوع تراورتن به دلیل سختی کمتر بسیار رایج تر است. سنگ آنتیک مصنوعی هم مزایای منحصر به فردی دارد. راضی خواهیم شد سؤالات و نظرات خود را در این خصوص با ما در میان بگذارید.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 20 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 1132

به "سنگ آنتیک چیست؟ سنگ آنتیک طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگ آنتیک چیست؟ سنگ آنتیک طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید