روشن شدن کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در گنبد سلطانیه

به گزارش دکتر برای تو، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، حسین عیدانی شنبه 1 آذر ماه گفت: کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در پایگاه میراث جهانی از نیمه دوم سال جاری برای دومین بار فعال شدند.

روشن شدن کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در گنبد سلطانیه

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

سرپرست پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه با اعلام این مطلب افزود: در این مجموعه پنج کارگاه سنتی تولید و پخت آجر و کاشی با قدمت 50 ساله وجود دارد که با توجه به امکانات موجود در هر نوبت 1500 آجر باکیفیت در دو اندازه تولید می شود. خوشبختانه با توجه به آموزش های استاد شاگردی تمامی مراحل برداشت خاک رس از معدن، تهیه گل ترکیبی و عمل آوری، قالب گیری، خشک کردن و پخت در دمای 1350 درجه به صورت هوفمان (آجر ثابت، کوره ثابت) انجام می شود.

عیدانی دلیل روشن شدن این کوره ها را تأمین آجر و کاشی باکیفیت و استاندارد مورد نیاز در فعالیت های عمرانی این مجموعه در ماه های آینده دانست و افزود: استادکار و نیروهای فنی و باتجربه ای در این امر فعالیت دارند.

او افزود: با توجه به فضای محدود کارگاه و کوره ها، به زودی شرایط مناسبی برای بازدید عموم و گردشگران ایجاد خواهد شد تا علاقه مندان و پژوهشگران بتوانند از نزدیک با تمامی مراحل تولید و پخت آجر و کاشی آشنا شوند.

سرپرست پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه بیان نمود: آجر از قدیمی ترین مصالح ساختمانی است که قدمت آن بنا به عقیده برخی از باستان شناسان به ده هزار سال پیش می رسد. در ایران بقایای کوره های سفال پزی و آجرپزی درشوش و تپه سیلک کاشان که تاریخ آن ها به هزاره چهارم پیش از میلاد می رسد پیدا شده است. در ایران باستان ساختمان های بزرگ و زیبایی بنا شده اند که پاره ای از آن ها هنوز پابرجا هستند. مجموعه گنبد سلطانیه نیز از جمله بناهای فاخر آجری ایران محسوب می شود.

منبع: گردشبان
انتشار: 2 دی 1399 بروزرسانی: 2 دی 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 1346

به "روشن شدن کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در گنبد سلطانیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روشن شدن کوره های سنتی پخت آجر و کاشی در گنبد سلطانیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید