ایوان سنگی نیاق، جاذبه ای اسرار آمیز در اطراف قزوین

به گزارش دکتر برای تو، ایوان سنگی نیاق در استان قزوین

روستای نیاق در 17 کیلو متری شمال قزوین جاذبه ای جالب توجه دارد، ایوان صخره ای نسبتا مرتفع که در دو طرف آن به علت عوامل طبیعی دو فرورفتگی نسبتا بزرگی و طاق مانندی شکل گرفته است. در هر دوی این فرورفتگی ها حوضچه های مستطیلی شکلی ایجاد شده که در روزهای بارندگی پر از آب باران می شوند. این صخره به ایوان سنگی نیاق معروف است و به یکی از زیباترین جاذبه های نیاق و استان قزوین تبدیل شده است. با خبرنگاران همراه باشید تا درباره ایوان سنگی نیاق بیشتر حرف بزنیم.

ایوان سنگی نیاق، جاذبه ای اسرار آمیز در اطراف قزوین

قزوین یکی از استان های تاریخی ایران است که آثار تاریخی زیادی را در خود جای داده است بارها سفری به این شهر داشتیم و جاذبه های آن را به شما معرفی کردیم اما در اطراف این شهر هم جاذبه های زیادی هست که گردشگران زیادی را به خود جذب می نمایند یکی از این جاذبه ها ایوان سنگی نیاق است. نیاق روستایی در 17 کیلومتری شمال قزوین است، روستایی کوهستانی که برای رسیدن به آن باید وارد مسیر اتوبان قزوین- زنجان شوید. در سمت غربی این روستا کوهی سنگی به چشم می خورد که بر روی آن دیواره سنگی نسبتا بلندی شکل گرفته که به سمت شرق امتداد پیدا نموده و نیم طاق طبیعی زیبایی را به وجود آورده است. این دیواره به بلندای 10 متر جذابیت خاصی را به این منطقه داده است.

اما چرا این صخره یک همچین ظاهری دارد و چرا حفره هایی بر روی آن شکل گرفته است؟ دلیل پیدایش این ایوان یک پدیده طبیعی در دوره دوم زمین شناسی است که باعث شده اینجا به شکل یک قلعه طبیعی گردد و مورد توجه حاکمیت ها و راهزن های مختلفی قرار بگیرد. این موضوع را آثار کشف شده بر روی صخره هم تایید می نمایند در اینجا آثاری مثل سفال های شکسته پیدا شده که نشان می دهد روزگاری افرادی در این محل زندگی می کردند.

در زیر دیواره نسبتا بلند بالای کوه که به سمت شرق امتداد دارد سطح سنگی وسیعی هست که بر روی آن چشم اندازهای زیبایی از روستای نیاق و اطراف را به تماشا می نشینید. در داخل حفره های طبیعی حوض مستطیلی 4 در 2 متر ایجاد شده که به خاطر اینکه در داخل آن شن و ماسه ریخته شده عمق آن را نمی توان تشخیص داد. این حوض ها ندر زمان بارندگی مملوء از آب باران می گردد و زیبایی خارق العاده ای به این منطقه می دهد. بر روی سطح کوه هم حفره های کوچک و بزرگی هست که به نظر می آید برای ذخیره علوفه و گندم مورد استفاده قرار می گرفتند. بر فراز ایوان سنگی آثار زندگی گذشتگان مثل سفال های شکسته به وضوح دیده می گردد.

ایوان سنگی یکی از آن جاذبه هایی ست که داستان های زیادی درباره آن گفته می گردد و شاید همین افسانه ها و داستان هاست که اینجا را به جاذبه ای معروف تبدیل نموده است. به عقیده عده ای از ساکنان روزگاری قصری باشکوه بر روی این کوه وجود داشت که امروز فقط تکه های سفالی از آن به جای مانده است عده ای هم آثار کشف شده را مربوط به دوره هخامنشی می دانند. هنگامی که از روبرو به این کوه نگاه می کنید حفره های زیادی را روی آن می بینید که به نظر می آید صورتک های اجنه و ارواح هستند شاید برای همین هست که اینجا به دیوان دیو هم معروف شده است. حتی برخی از افسانه ها پا را فراتر گذاشته و می گویند اجنه و دیوها در هنگام شب و تاریکی هوا به داخل حفره ها برمی گردند. در زمانی که هوا بادی می گردد عبور باد از حفره های روی صخره صداهایی خوفناک را به وجود می آورد که شاید یکی از دلایل نسبت دادن این نقطه به اجنه و ارواح هم همین نکته باشد.

اگر قصد دارید که از بخش دامنه جنوبی به بالای ایوان بروید خوب است بدانید که پیمودن این مسیر کمی سخت است. برای صعود به بخش های بالایی و رفتن به داخل ایوان بهتر است از بخش دامنه شمالی بهره ببرید چون اینجا شیب کمتری دارد. برترین زمان بازدید از این جاذبه فصل بهار است چون آب و هوای خوب و چشم اندازهای طبیعی عالی باعث می گردد که سفری لذتبخش و به یادماندنی را تجربه کنید. در بازدید از این جاذبه می توانید شب را در این روستای بگذرانید و با فرهنگی افراد بومی این منطقه هم آشنا شوید همه جور امکانات در حد روستایی در این منطقه وجود دارد که اقامت راحتی را برایتان به ارمغان می آورد. از آنجایی که آب و هوای این روستای کوهستانی کمی سرد است حتما لباس گرم به همراه داشته باشید. پیشنهاد می کنیم در سفر به روستای نیاق حتما سری به قزوین بزنید و از جاذبه های این استان تاریخی و زیبا هم تماشا کنید.

منبع: الی گشت
انتشار: 14 آذر 1403 بروزرسانی: 14 آذر 1403 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 2387

به "ایوان سنگی نیاق، جاذبه ای اسرار آمیز در اطراف قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایوان سنگی نیاق، جاذبه ای اسرار آمیز در اطراف قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید