مهران رجبی: همه اقشار باید مالیات بدهند
به گزارش دکتر برای تو، بازیگر سینما و تلویزیون گفت: همه اقشار جامعه باید مالیات بدهند، و دولت هم باید دنبال قانون گذاری و ایجاد سازو کار مناسب برای اخذ مالیات از هنرمندان باشد.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، طبیعتا همه اقشار جامعه باید اقتصادیات بدهند، و دولت هم باید دنبال قانون گذاری و ایجاد سازو کار مناسب برای اخذ اقتصادیات از هنرمندان باشد. وقتی که فروش نفت کشورمان بالاتر از 300 هزار بشکه نیست، طبیعتا اقتصادیات یکی از گزینه هایی ست که می تواند کمک رسان باشد. ما که بنا نداریم کشورمان را تسلیم بیگانه گان کنیم، پس باید خودمان این شرایط را مدیریت کنیم .
همه ما از بازیگران انتظار داریم که نقش شان را به صورت طبیعی بازی نمایند. شاید بتوان گفت مهران رجبی جزء پیروز ترین بازیگران متد رئالیسم هست که همواره نقش هایش را راحت و روان بازی می نماید. البته در زندگی واقعی و اظهارنظرهای اجتماعی ش هم بسیار راحت و روان و با صراحت بیان عمل میکند. در این گفت و گو نظرش را در مورد معافیات اقتصادی هنرمندان پرسیدیم و معتقد بود همه بازیگران مثل سلبریتی ها وضع اقتصادی مناسبی ندارند بلکه برخی از بازیگران حتی مستحق صدقه هم هستند. در ادامه اشاره ای به حوادث آبان ماه صورت گرفت و از همکارانش خواست جوگیر نشوند چراکه در شرایط فتنه قضاوت کردن کار راحتی نیست. رجبی می گوید در گفت و گویی که خودش با چند تن از نمایندگان مجلس داشته است به این نتیجه رسیده است که نمایندگان مجلس مقصر اصلی سوء تدبیر در نحوه افزایش قیمت سوخت هستند و نه دولت .
نظرتان در مورد معافیت اقتصادیاتی هنرمندان که چند وقتی ست سر و صدای زیادی به پا نموده است چیست؟
طبیعتا هنرمندان هم باید اقتصادیات پرداخت نمایند. به هر حال اغلب کشورها برای حمایت از هنرمندان برنامه هایی دارند. البته باید توجه داشته باشید که منظور از هنرمندان صرفا بازیگران و سلبریتی ها نیستند، بلکه شامل تمام افراد این قشر از جمله نقاش، عکاس، سینماگر، خواننده، موزیسین ، خوشنویس و ... می شوند. اما متاسفانه عده ای تصور می نمایند که فقط بازیگران از اقتصادیات معاف هستند، در حالی که تمامی اهالی هنر از اقتصادیات معاف می شوند. شما به عنوان خبرنگار از خوشنویس ها و سایر هنرمندان پرسیده اید که چرا اقتصادیات نمی دهند یا فقط از بازیگران می پرسید؟ یا آیا اصلا در شبکه های اجتماعی نسبت به معافیت اقتصادیاتی خوش نویس ها و نقاش ها واکنشی نشان داده می گردد؟
اگر هم می خواهیم به معافیت اقتصادیاتی هنرمندان واکنشی نشان بدهیم، صرفا به بازیگران نپردازیم، و وقتی می گوئیم بازیگر، فقط سلبریتی ها را نگاه نکنیم. شرایط اقتصادی همه بازیگران خوب نیست، عده ای از بازیگران هر چند سال یکبار نقش می گیرند. برخی از آنها به نان شب شان محتاج اند، حتی به آنها صدقه هم تعلق می گیرد. حالا اینکه اشتباهی بازیگر شده اند یا چه مسائلی به وجود آمده که نمی توانند هزینه شان را تامین نمایند مسئله دیگری ست. ولی در هر صورت باید توجه داشته باشیم که معافیت اقتصادیاتی شامل این افراد نیز می گردد. حتی برخی از بازیگران حرفه ای را می شناسم که چند سال است جلوی دوربین نرفته اند و طبیعتا درآمدی هم ندارند. وقتی از انتهای اتوبان همت رد می شوید، برج های ارگان ها و نهادهای مختلف را می بینید. مثلا می گویند آن برج برای بنیاد مستضعفان است، آن یکی برج برای تامین اجتماعی ست و آن یکی برج برای همراه اول و.... تا حالا برجی را که برای بازیگران باشد دیده اید؟ مسلما نه! ولی می بینیم از آن طرف همواره سر زبان ها هستند و همواره در موردشان سخن گفته می گردد.
فردا: البته برخی از بازیگران الحمدالله وضع شان خوب است و در برج های بسیار خوب تهران هم ساکن هستند.
مسئله اینجاست که فقط برخی از بازیگران دارای تمکن اقتصادی خوبی هستند، نه همه شان. اگر چند نفر درآمد خوبی دارند، نباید به تمام هنرمندان تعمیم دهیم. حتی برخی از فوتبالیست ها توانایی برداخت کرایه اسنپ خود را ندارند و درآمد بایینی دارند. نباید همه افراد را با علی دایی و مهدوی کیا مقایسه کرد. برای عده ای از سلبریتی ها که درآمد بالایی دارند می توان قانون جداگانه ای تصویب کرد. ولی نباید پدر همه هنرمندان را در بیاوریم. بحث معافیت اقتصادی هنرمندان برای دفاع و حمایت از جامعه هنری به وجود آمد. البته شاید درکشورهای دیگر قوانین اخذ اقتصادیات از هنرمندان به گونه دیگری باشد. اما این را می دانم که اگر در کشور خودمان با کسی کار کنم و پولم را ندهد دستم به هیچ جایی بند نیست. تمام نقاط ضعف قانون باید درست گردد، نه صرفا بحث اقتصادیات از هنرمندان. کسی که اقتصادیات می گیرد خدمات اقتصادیات را هم باید بدهد .
خب این کمبودها و کم کاری های دولت برای تمام اقشار جامعه ست، ولی یک کارگر نمی گوید تا دولت امکانات خوب در ازاء اقتصادیات ندهد اقتصادیات نمی دهم. پس اگر کمبودی هست برای همه اقشار هست. و بهانه ای برای ندادن اقتصادیات نیست.
من خودم همین الان 10 ماه است که حقوق نگرفته ام. و نمی توانم هم بگیرم. دستم هم به هیچ جایی بند نیست، حالا برای بنده به عنوان هنرمند باید اقتصادیات اصلاح گردد، ولی بقیه موارد نباید اصلاح گردد؟ جایی هست که من بتوانم حقم را بگیرم؟ حتی اگر به دادگاه هم بروم و از تهیه نماینده شکایت کنم، چون او هم نتوانسته از جای دیگر پول بگیرد پس شکایت در دادگاه هم نتیجه ای ندارد. ما معضلاتی در این جامعه داریم که اساسی باید حل بگردد. آیا در کشورهای دیگر که اقتصادیات پرداخت می نمایند مثل هنرمندان ایران 14 ساعت کار می نمایند؟ نخیر، آنها 8 ساعت کار می نمایند .
بله همه اینها را درست نمایند و اقتصادیات را هم درست نمایند. حالا هنرمندان کشورهای دیگر را مقایسه کنید با هنرمندان خودمان که برخی از مواقع حقوق شان را نمی توانند بگیرند من عرض کردم که 10 ماه است که با ماشین خودم رفتم سرکاروظیفه ام را انجام داده ام و مردم هم این فیلم را خواهند دید و از فیلم لذت خواهند برد ولی هنوز نتوانسته ام حتی یک هزار تومان دریافت کنم. ولی چون انسان مودب و موقر هستم بخاطر شرایط اقتصاد مقاومتی سکوت کردم تا ببینیم چه می گردد. چراکه آن تهیه نماینده ای هم که کار می سازد مثل من است و دیگر خانه ای هم ندارد تا بفروشد و خرج پروژه کند. وقتی هنرمندان هیچ صنف و یا نهاد حامی محکمی ندارند خب طبیعتا ثبات کاری هم ندارند .
هنرمندان خانه سینما را دارند.
خانه سینما 250 هزار تومان می گیرد و یک کارت به شما می دهد. حالا این کارت به چه دردی می خورد معلوم نیست. من چون قبلا آموزش و پرورش بوده ام خودم بیمه ام را پرداخت می کنم. هنرمندان واقعا پشتوانه جدی ای ندارند. این بدبخت ها باید در همه موارد حمایت شوند. واقعا این کلمه بدبخت درست است. در مسائل شان قطعا به شما زنگ نمی زنند، به من زنگ می زنند می گویند آقای رجبی کرایه منزل مان مانده است، کاری را برای مان هماهنگ کن بازی کنیم تا کرایه خانه مان دربیاید. خب نمی توانم این مطلب را داد بزنم و اسم طرف را بگویم .
اگر در مورد اقتصادیات هنرمندان نکته پایانی دارید بفرمایید.
طبیعتا همه اقشار جامعه باید اقتصادیات بدهند، و دولت هم باید دنبال قانون گذاری و ایجاد سازو کار مناسب برای اخذ اقتصادیات از هنرمندان باشد. وقتی که فروش نفت کشورمان بالاتر از 300 هزار بشکه نیست، طبیعتا اقتصادیات یکی از گزینه هایی ست که می تواند کمک رسان باشد. ما که بنا نداریم کشورمان را تسلیم بیگانه گان کنیم، پس باید خودمان این شرایط را مدیریت کنیم.
چند وقت پیش دکتر رفتم و با کمال وقاحت به من گفتند بروید آنجا عابر بانک هست، پول نقد بگیرید و پرداخت کنید. وقتی بلال فروش کارتخوان دارد، چرا یک دکتر کارتخوان ندارد. واقعا دولت نمی تواند نظارت جدی در این موضوع داشته باشد؟ همه فرهیختگان کشور از جمله پزشکان باید اقتصادیات شان را پرداخت نمایند. اینکه موقع انتخابات فلان نماینده مجلس طرحی در مجلس می برد تا در خدمت پزشکان باشد درست نیست. نمی توان اینطور کشور را اداره کرد. باید قانون دقیق نوشته گردد و دقیق اجرا گردد .
منبع:فردا
منبع: خبرگزاری تسنیم