سرعت شارژ روزبه روز بیشتر می شود؛ آیا این خبر خوبی برای دوام باتری گوشی است؟

به گزارش دکتر برای تو، در حالی که صبورانه منتظر تکنولوژی مهم بعدی برای باتری گوشی هستیم، انواع شرکت ها در زمینه سرعت شارژ به موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کرده اند. حالا ما شاهد عرضه گوشی هایی هستیم که سریع تر از هر زمان دیگری شارژ می شوند. اما آیا این افزایش سرعت شارژ فقط مزیت به همراه دارد یا اینکه باتری گوشی در نهایت متحمل آسیب های شدیدی می شود؟

سرعت شارژ روزبه روز بیشتر می شود؛ آیا این خبر خوبی برای دوام باتری گوشی است؟

سرعتی که شارژ باتری گوشی از 0 به 100 می رسد، به دو عامل اصلی بستگی دارد: گوشی و شارژر. زمانی که گوشی شما از فناوری شارژ سریع تر پشتیبانی نمی کند، بهترین و سریع ترین شارژر هم بخرید به حال گوشی شما تفاوتی ندارد و از طرف دیگر یک گوشی مبتنی بر جدیدترین فناوری شارژ باید از یک شارژر مناسب این فناوری بهره ببرد.

به عنوان مثال، آیفون 11 همراه با شارژر 5 وات به دست کاربران می رسد ولی از سرعت شارژ بسیار بالاتری پشتیبانی می کند. به همین خاطر اگر یک شارژر 18 وات را برای این گوشی خریداری کنید، می بینید که آیفون 11 با سرعت بسیار بیشتری شارژ می گردد. بسیاری از کاربران هنوز از این موضوع اطلاع ندارند و فکر می کنند همان شارژر موجود در جعبه بیشترین سرعت را ارائه می کند.

فناوری شارژ گوشی

سرعت شارژ با واحد وات اندازه گیری می گردد که همان جریان برق (اندازه گیری شده با واحد آمپر یا میلی آمپر) ضربدر ولتاژ (با واحد ولت) است. احتمالا متوجه شده اید که وقتی گوشی خود را به شارژر وصل می کنید، سرعت شارژ بیشتر از زمانی است که گوشی به پورت USB لپ تاپ متصل شده و در اینجاست که معادله موردنظر وارد عمل می گردد.

در حال حاضر، ظرفیت باتری گوشی ها در یک محدوده معین قرار گرفته است ولی شرکت ها با بهره گیری از فناوری های جدید در حال افزایش سرعت شارژ آن ها هستند تا این کار بسیار سریع تر انجام گردد. بر روی برخی شارژرها توان شارژر با واحد وات عنوان شده ولی تعدادی دیگر از آن ها به آمپر و ولت موردنظر هم اشاره کرده اند.

  • افسانه ها و واقعیت های شارژ سریع گوشی های هوشمند

سازندگان مختلف گوشی های هوشمند ایده های متنوعی برای نحوه استفاده از تکنولوژی شارژ سریع دارند و تا زمانی که هم گوشی و هم شارژر را کنترل می کنند، می توانند راه حل متخصص به خود را ارائه دهند. به عنوان مثال فناوری شارژ سریع کوالکام برای خانواده گلکسی اس 20 مورد استفاده قرار گرفته و مدل اولترا این خانواده از حداکثر سرعت شارژ 45 وات پشتیبانی می کند.

سازندگان گوشی های هوشمند، این فناوری را طوری توسعه می دهند تا شارژر بیشترین جریان و ولتاژ ممکن را روانه باتری گوشی کند و در عین حال باتری موردنظر خنک و ایمن باقی بماند.

شارژ فوق سریع

به عنوان مثال باید به فناوری شارژ سریع Warp Charge گوشی های وان پلاس اشاره کنیم که جریان را بالا می برد تا سرعت شارژ بیشتر گردد و در عین حال، از طریق شارژر موردنظر گرما کاهش پیدا می کند تا این گرما به باتری منتقل نگردد. همچنین سیستم خنک کننده باتری هم وارد عمل می گردد تا بتواند ولتاژ بالاتری را دریافت کند.

اوپو مدتی قبل از فناوری شارژ سریع 125 وات رونمایی کرد که البته هنوز گوشی مبتنی بر این فناوری عرضه نشده است. ظاهرا این تکنولوژی جدید می تواند یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی را در عرض فقط 20 دقیقه شارژ کند. تمام بخش های سیستم، از میکروکنترلر باتری گرفته تا مسیرهای ورودی به باتری طوری توسعه پیدا کرده اند تا بهره وری به بیشترین حد برسد. البته شرکت ها در این زمینه جزییات زیادی مطرح نمی کنند و به ارائه کلیات فناوری بسنده می کنند.

اوپو مانند تعدادی از دیگر شرکت ها برای اینکه بتواند سرعت شارژ را به این حد برساند، از باتری دو سلولی استفاده می کند؛ این یعنی در واقع با وصل کردن گوشی به شارژر، دو باتری به طور همزمان شارژ می شوند.

گالیوم نیترید وارد می گردد

این سیستم شارژ سریع اوپو از یک فناوری جدید به نام گالیوم نیترید یا GaN بهره می برد. این فناوری کارایی فرآیند شارژ را بهبود می بخشد و همچنین می تواند اندازه شارژرها را هم کاهش دهد.

از لحاظ فنی، گالیوم نیترید در شارژر جایگزین سیلیکون به عنوان یک ماده نیمه هادی می گردد. به بیان ساده، این سیستم برق را به طور موثرتری انتقال می دهد و از آنجایی که هزینه بهره گیری از این ماده رو به کاهش است، شرکت های بیشتری به بهره گیری از آن روی آورده اند. در نهایت، شارژرهای مربوط به گجت های بزرگ تر هم در آینده نزدیک به بهره گیری از این سیستم جدید روی می آورند و این یعنی اندازه شارژر لپ تاپ ها تا حد زیادی کوچک تر خواهند شد.

  • چرا تعدادی از گوشی های جدید همچنان سرعت شارژ پایینی دارند؟

تاثیر افزایش سرعت شارژ بر باتری

اما در نهایت باید به سوال اصلی این مطلب پاسخ دهیم. همان طور که احتمالا متوجه شده اید، بزرگ ترین شرکت های سازنده گوشی ها هنوز به بهره گیری از شارژهای بسیار سریع روی نیاورده اند و دلیل اصلی این رویکرد آن ها به کاهش دوام باتری گوشی برمی گردد؛ زیرا شارژهای بسیار سریع فشار زیادی بر باتری گوشی وارد می کنند و عمر آن را با سرعت بیشتری کاهش می دهند.

اگرچه شرکت ها برای پشت سر گذاشتن این مشکل همواره راه حلهای جدیدی را ارائه می دهند، اما باید بگوییم که شارژ سریع به ضرر باتری گوشی است. در این میان، باید ببینیم شارژهای مبتنی بر سرعت بالای 100 وات نسبت به فناوری های معمول تا چه حد به باتری آسیب بیشتری وارد می کنند و کاربران باید تصمیم بگیرند که آیا زمان شارژ باتری برای آن ها اهمیت بیشتری دارد یا دوام باتری موردنظر.

  • هر آنچه درباره باتری گوشی باید بدانید

منبع: Gizmodo

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 مهر 1399 بروزرسانی: 8 مهر 1399 گردآورنده: dr4u.ir شناسه مطلب: 1169

به "سرعت شارژ روزبه روز بیشتر می شود؛ آیا این خبر خوبی برای دوام باتری گوشی است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرعت شارژ روزبه روز بیشتر می شود؛ آیا این خبر خوبی برای دوام باتری گوشی است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید