6 اثر باستانی عجیب؛ از شهر بدون کوچه تا توالت های پنج هزارساله
به گزارش دکتر برای تو، در اینجا با شش اثر باستانی آشنا می شوید که به دلایل مختلف پرسش ها و معما های زیادی را برای باستانشناسان ایجاد نموده اند.
خبرنگاران | آثار باستانی بی شماری در سراسر دنیا کشف شده اند که دانش ما را نسبت به زندگی انسان های عهد باستان به مقدار زیادی افزایش داده اند. اما آثاری هم هستند که بیشتر از اینکه آگاهی بخش باشند، به خاطر راز ها و معماهایشان ما را مبهوت و شگفت زده می نمایند.
به گزارش خبرنگاران ؛ در اینجا چند مورد از آثار باستانی مهمی را معرفی می کنیم که با وجود همۀ دانسته هایی که دربارۀ آن ها داریم، هنوز هم راز های زیادی را در خود پنهان نموده اند.
1. استون هنج، انگلستان
بنای سنگی استون هنج که در منطقۀ ویلتشایر انگلستان قرار گرفته است احتمالا 5000 سال قبل ساخته شده است؛ این دوران، به احتمال زیاد دوران شکارچیان و جویندگان دوره گرد غذا بوده است. اما معمایی که باستانشناسان را متعجب می نماید این است که چطور چنین بنای شکوهمند و دقیقی با استفاده از ابزار هایی بسیار ابتدایی به وسیله مردمانی بدوی ساخته شده است؟ جالب اینجاست که در منطقۀ اطراف استون هنج، بقایایی از بنا های دیگر مثل ساختار های چوبی و دیوار های سنگی پیدا شده است. چه چیزی در این منطقه بوده که چنین جذابیتی برای مردمان هزاران سال پیش ایجاد نموده است؟
2. چاتال هویوک، ترکیه
تا به حال شهر های باستانی زیادی در نقاط مختلف دنیا کشف شده اند، اما چاتال هویوک در این بین یکی از باستانی ترین هاست. این شهر در حدود 9 هزار سال قبل ساخته شده است؛ یعنی زمانی که هنوز نوشتن، چرخ و فلزات کشف نشده بودند. یکی از شگفتی های این شهر این است که هیچ کوچه و خیابانی بین خانه هایش وجود نداشته و ورودی خانه ها به وسیله نردبانی بوده که به حفره ای در سقف خانه می رسیده است. ساکنان این شهر مرده هایشان را در زیر خانه هایشان دفن می نموده اند. چگونگی طراحی و ساخت این شهر در آن دوران یکی از شگفتی ها و معما های دانش باستان شناسی است.
3. تپۀ مار، آمریکا
این تپه در واقع یک اثر باستانی است که قدمت آن به 320 سال قبل از میلاد برمی شود. پشتۀ مارمانندی که روی این تپه ایجاد شده است 411 متر طول دارد و احتمالا به وسیله مردمان آدنا (گروهی از بومیان ساکنان آمریکا) ایجاد شده است. مطالعات نشان می دهد که انحنا های بدن این مار بزرگ دقیقا بر حسب جایگاه خورشید در آسمان در طول سال تنظیم شده اند. اگر خط مستقیمی از انحنا های بدن این مار عبور کند، جهت شمال جغرافیایی را به صورت دقیق نشان خواهد داد.
4. خطوط نازکا، پرو
در صحرای نازکا در جنوب پرو اشکالی دیده می شوند که می توان آن ها را رازآمیزترین نگاره های دنیا نامید. این اشکال بزرگ که گاهی تا هفتاد متر طول دارند با برداشتن سنگ های رنگی روی زمین در دل صحرا ایجاد شده اند. مردمانی که در حدود 200 سال قبل از میلاد این شکل ها را ایجاد نموده اند خودشان نمی توانسته اند آن ها را به درستی ببینند، چون تماشا آن ها فقط از آسمان ممکن است. پس چرا آن ها چنین کار پر زحمتی را انجام داده اند؟ تا کنون فرضیه های زیادی در این مورد مطرح شده است، اما این هنوز هم یک معما در قلمرو باستان شناسی است.
5. معابد گانتیجا، مالت
قدمت این معابد به حدود 4500 تا 5600 سال قبل می رسد؛ یعنی حتی قبل از بنای سنگی استون هنج و قبل از اهرام مصر. افسانه های محلی کشور مالت می گویند که این معابد را غول ها ساخته اند و این به خاطر عظمت حیرت آور ساختار بناهاست. این بنا ها به احتمال زیاد و بر اساس شواهد یافت شده مربوط به اجرای مناسکی هستند که در رابطه با آیین باروری انجام می شده است. جابه جایی سنگ های بزرگ این معبد در زمانی که هنوز حتی چرخ هم اختراع نشده بود و هیچ ابزار فلزی برای تراش سنگ وجود نداشت، یک شگفتی بزرگ است.
6. اسکارا بِرای، اسکاتلند
این سکونتگاه باستانی که در حدود 5100 سال قبل ساخته شده، یکی دیگر از بنا های باستانی حیرت انگیز در دنیاست. قدیمی ترین توالت های دنیا در این سکونتگاه یافت شده اند؛ توالت هایی که فاضلابشان به وسیله زه کشی هایی به اقیانوس منتقل می شد. این بنا های باستانی که به خاطر دفن شدن در ماسه، بسیار سالم مانده اند، به پمپئی اسکاتلند معروف هستند. بر اساس یافته ها به نظر می رسد که ساکنان این شهر در زمانی به علتی نامعلوم با سرعت محل زندگی خودشان را ترک نموده اند و به جای دیگری رفته اند.
منبع: فرادید